DigiExpo tarjoaa huomisesta sunnuntaihin (31.10. – 2.11.2014) Helsingin Messukeskuksessa rautaisannoksen tietoa suomalaisesta peliteollisuudesta. Peliala kasvaa huimaa vauhtia ja työntekijöistä on pulaa, uuden ajan sankarit tubettajat ja pelistriimaajat puskevat videoita tuhansille ja ammattipelaaminen eli eSports kasvaa huimaa vauhtia. DigiExpossa pelialan vaikuttajat keskustelevat päivittäin polttavista aiheista Pelilavan paneeleissa uutuuspelien lanseerauksien välissä.
Peliala kasvaa huimaa vauhtia ja työntekijöistä on pulaa. Kotimaisten pelistudioiden ja teknologiayritysten edustajat kertovat perjantaina 31.10.  klo 16.30  Kuinka päästä töihin videopelialalle -paneelissa kuinka he ovat itse saapuneet alalle ja mitä alalle haluavien kannattaa pitää mielessä. Keskustelemassa Jani Kahrama Secret Exitistä, Mikael Haveri Housemarquesta, Miika Huttunen Pelaaja-lehdestä ja Mirella Keto RedLynxistä.

Miika Huttunen
Miika Huttunen

Uuden ajan seuratuimmat sankarit, tubettajat ja pelistriimaajat, puskevat videoita joka päivä sadoille tuhansille ellei miljoonille tilaajilleen. Miten asema saavutetaan ja millainen on tubevideoiden bisnespuoli? Paneelissa lauantaina 1.11. klo 13.30 keskustelemassa LaeppaVika (Justus ”Rauski” Jokinen), Herbalisti (Juuso Karikuusi), Biisonimafia (Kai Rinkinen) ja Joona Haatainen Duudsoneiden Töttöröö Networkista.
Ammattipelaaminen eli eSports on huimaa vauhtia kasvava pelaamisen osa-alue, jossa liikkuu nykyisin miljoonien dollareiden palkkioita. Suomen kokeneimmat kisapelaajat ja peliselostajat kertovat sunnuntain 2.11. klo 13.30 paneelissa mistä on kyse ja millaista ammattipelaaminen oikeasti on. Keskustelemassa Suomen tunnetuin eSports-selostaja, Suomen elektronisen urheilun liiton SEUL:n hallituksen varajäsen Teemu Hiilinen,  Helsingin yliopistossa väitöskirjaa pelikasvatuksesta tekevä, EHYT ry:n lasten ja nuorten pelihaittoja ehkäisevässä Pelitaito-projektissa työskentelevä Mikko Meriläinen, Team Menacessa pelaava, Counter-Strike Global Offensivessa parhaiden pelaajien joukossa oleva Jussi ”Gstus”Perälä, entinen pitkän linjan ammattipelaaja Juha ”angeldust” Kurppa sekä RCTIC eSports –peliryhmän edustaja Jere Alanen ja RCTIC-kapteeni, Counter-Strike Global Offensive -pelaaja Mikko ”elmiQuel” Kontturi.
Odotettuja uutuuksia pelitaivaassa
PlayStation tarjoaa kattauksen pelejä, joista seuraavia ei ole voinut ennen Suomessa pelata: SingStar: SuomiBileet, Lego Batman 3: Beyond Gotham, Bloodborne, Until Dawn ja The Order 1886. Pelattavissa ovat myös LittleBigPlanet 3, Driveclub, Minecraft PS4, inFamous First Light, Disney Infinity 2.0, Skylanders Trapteam, Destiny, Far Cry 4, Shadow Of Mordor, Fifa 15 ja NHL 15.

Far-Cry-4-six1
Far Cry 4

Xbox One -rekkakiertue päättyy DigiExpoon, jossa Xboxilla on pelattavissa mm. Call of Duty: Advanced Warfare, Halo: The Master Chief Collection, Sunset Overdrive ja Forza Horizon 2. Esillä on odotettu Quantum Break demo Remedyltä. Xboxeilla pelataan messujen Pelilavalla myös NHL 15 SM-kisojen ja FIFA 15 Only Manual -turnauksen finaalit.
Nintendo tuo DigiExpoon Mercedes-Benz x Mario Kart 8 -rekan. Messuilla voi pelata Mario Kart 8:n lisäksi Super Smash Bros. for Nintendo 3DS ja Super Smash Bros. for Wii U -pelejä. DigiExpossa voi myös bongata ensimmäistä kertaa Suomessa loppuvuonna julkaistavia amiibo-figuureja.
EA:n K18-osastolla on tarjolla mm. Dragon Age: Inquisition ja ensi vuonna ilmestyvä Battlefield Hardline.
2555462-battlefield+hardline+1+wm
Pelilavalla mm. pe klo 13 ja la klo 12 Legend of Grimrock -suomipelin ihmeellinen tarina ja pe klo 15, la klo 16.30 ja su klo 14.30 Remedyn Quantum Break esittely.
Voihan peijoonit, indiepeli-alue, Rctic-s eSports Lounge
Indiepeli-alueella esitellään sitoutumattomien yksityisten henkilöiden tai pienien ryhmien kehittämiä indiepelejä. Esillä ovat seuraavat pelit: Avenging Angel, Boom Ball, Myhos, The Awakening, Parcel, Planetary Guard: Defender, Starward, SlowMo ja Trivasion.
Rctic´s eSport’s Loungessa esitellään ammattipelaamista. Rctic on vuonna 2008 perustettu suomalaisen elektronisen urheilun organisaatio, joka tukee nuoria suomalaisia pelaajia ja tuo esille elektronista urheilua viihteellisesti. Alueella voi seurata näytösotteluita tai haastaa isäntiä pelaamaan. Alueella mukana myös Pelitaito, Kukkahattu eSports ja Suomen elektronisen urheilun liitto SEUL.
Kaiken uuden pelaamisen keskelle Pelikonepeijoonit ovat tuoneet vanhoja keräilyaarteita suoraan takavuosien pelihalleista.

Mikko Hyppönen
Mikko Hyppönen

Videogame Blast -pelimusakonsertti lauantaina klo 16
Nyt ensimmäistä kertaa DigiExpossa pääsee kuulemaan tuttua pelimusaa. Esiintymässä pelilavalla on  kuusihenkinen vaski- ja lyömäsoitinkokoonpano Quinsonitus sekä pianisti Saana Iljin. Odotettavissa tuttua musiikkia mm. Halosta ja Assassin’s Creedistä ja Street Fighterista.
Pelaamisen lisäksi DigiExpossa on Kamera-alue, 4K-alue ja 3D-alue. Digilavalla valokuvaajat antavat kuvaamisvinkkejä  ja siellä esitellään mm. 3D-tulostusta ja  4K-ominaisuuksia.
Keynote-puheenvuoron pitää pe 31.10. klo 17.30 Mikko Hyppönen Netin Tulevaisuudesta.
DigiExpo järjestetään 31.10. – 2.11.2014 Messukeskuksessa samanaikaisesti HifiExpon, Skiexpon, BoardExpon ja Lätkä & Säbä -messujen kanssa. Kaikkiin tapahtumiin pääsee samalla pääsylipulla.
littlebigplanet-3
Pääsyliput edullisemmin Messukeskuksen verkkokaupasta.
DigiExpo on avoinna pe 31.10. klo 12-20, la 1.11. klo 9-19 ja su 2.11. klo 10-17.
www.digiexpo.fi
#digiexpo