[jwplayer]http://youtu.be/s0d9d-cdxhk[/jwplayer]
PS4 on käyttäjänsä näköinen pelikonsoli
Uusi PlayStation®4 (PS4™) -järjestelmä tuo seuraavan sukupolven pelaamisen kaikkien ulottuville. Koe uskomattoman näyttävät pelit huippuunsa viritetyllä laitteistolla, joka on tehokkaampi kuin koskaan ennen. PlayStation 4 on kehitetty alusta alkaen pelaajien ja pelinkehittäjien ehdoilla, mikä tekee siitä täydellisen kumppanin pelaamisen ystävälle. Yhtäältä PlayStation 4 on yleisölle ovi kiehtovaan pelimaailmaan, toisaalta se on visionääristen pelistudioiden työkalu toteuttaa niitä pelikokemuksia, joista muut vasta unelmoivat. Lue lisää PlayStation 4 -järjestelmän ominaisuuksista alta.
Aiempaakin tehokkaampi
PlayStation 4 -järjestelmän tekniset ominaisuudet vastaavat vaativien pelaajien sekä pelinkehittäjien vaatimuksiin, ja se on PlayStation-tuoteperheen tähän asti tehokkain laite. Ainutlaatuista pelikokemusta täydentävät kokonaan uusi langaton DUALSHOCK 4 -ohjain ja PlayStation Camera -HD-kamera. Kokonaisuudessaan uusi PS4 on jopa kymmenen kertaa suorituskykyisempi kuin edellinen.
Yhteisöllinen pelaaminen
Sosiaalinen pelaaminen ja yhteisöllisyys ovat keskeisessä asemassa PlayStation 4 -järjestelmässä. Yhteydenpito kavereihin ja pelikokemuksien jakaminen heidän kanssaan on vaivatonta, ja useimmiten vain napinpainalluksen päässä. Cross-game chat tarjoaa mahdollisuuden äänikeskusteluihin muiden pelaajien kanssa. PlayStation 4:n SHARE-toiminnon avulla on mahdollista jakaa esimerkiksi videoklippi omasta pelisuorituksestaan suoraan Facebookiin tai kuvankaappaus Twitteriin muiden ihaltavaksi. Uuden aloitusnäytön kautta on myös mahdollista tarkastella muiden pelaajien suosittelemaa ja kommentoimaa sisältöä, kuten pelejä, elokuvia ja TV-ohjelmia.
Välitön pelikokemus
Pelin lopettaminen ja sen jatkaminen samasta kohdasta on helppoa ja nopeaa uuden suspend-toiminnon ansiosta. Toiminto asettaa järjestelmän virransäästötilaan tallentaen samalla pelisession siitä kohdasta mihin se viimeksi jäi. Näin pelaamisen jatkaminen on vain napinpainalluksen päässä ilman pitkiä latausaikoja. Ladattavien pelien aloittaminen
on mahdollista jo latauksen alkuvaiheessa, jolloin järjestelmä tallentaa pienen osan peliä ja siirtyy sitten jatkamaan tallennusta pelaamisen taustalle.
Rajoittamattomat pelimahdollisuudet
PlayStation 4 ei rajoita pelilevyjen jakamista, joten pelejä on mahdollista vaihtaa ja kokeilla muiden kanssa. Käytettyjen pelin vaihtamiseen ei sisälly toiminta- tai aikarajoitteita eikä muita ehtoja, ja niistä voi nauttia useampi pelaaja vielä vuosien jälkeenkin. Aiemmin julkaistut PS3-pelit tulevat jatkossa olemaan osa Gaikai-suoratoistopalvelua, josta omia suosikkipelejään voi ladata suoraan PlayStation 4 -järjestelmälle soveltuvina versioina. Gaikai-suoratoistopalvelu lanseerataan Yhdysvalloissa 2014 ja muualla maailmassa myöhemmin julkistettavana ajankohtana.
Yhteensopivuus
PlayStation Vita -käsikonsoli on täysin yhteensopiva PlayStation 4-järjestelmän kanssa, mikä tekee siitä täydellisen kumppanin liikkuvalle pelaajalle. Pelit kulkevat mukana missä ja milloin tahansa, minkä lisäksi PS Vita toimii itsenäisenä ruudun jatkeena kotikonsolille. Soveltuvia PlayStation 4 -pelejä on mahdollista pelata PS Vitalla suoraan Wi-Fi-toiminnon kautta, vaikka televisio olisikin varattu. Älypuhelimille ja taulutietokoneille ilmaiseksi ladattavan PlayStation Appin avulla myös iOS- ja Android-pohjaiset mobiililaitteet tulevat osaksi pelikokemusta PSN-yhteisössä ja -verkkokaupassa. Osta tai lataa digitaalista sisältöä vaikka välitunnilla – PS4 lataa ja asentaa sen valmiiksi etänä kotonasi.
TULEVIA PELIJULKAISUJA
Alla on listattu vain osa PlayStation 4 -julkaisuikkunan peleistä.

Knack
Värikäs seikkailu tempaa pelaajan mukaansa maailmaan, jossa mystinen olento Knack käyttää voimiaan turvatakseen ihmiskunnan tulevaisuuden. Vaatimattoman oloinen Knack kätkee sisäänsä muinaisia voimia ja salaisuuksia, joiden avulla hän muuntautuu jopa jättimäiseksi tuhokoneeksi tilanteen niin vaatiessa.

Killzone: Shadow Fall
Killzone-sarjan uusin sci-fi-toiminta vie pelaajan Vekta-planeetalle, jossa kaksi rotua yrittää elää rinnakkain vuosisatojen sotimisen jälkeen. Tilanteen kiristyessä on jälleen aika astua taistelijan asemaan ja selvittää totuus ikiaikaisesta konfliktista.
inFAMOUS: Second Son
Delsin Rowe on yli-ihminen, jonka mahtavat voimat ajavat hänet törmäyskurssille yhteiskunnan kanssa. Pelaajan on tehtävä valintoja monien paineiden ristitulessa, sillä hänen on pelastettava sekä itsensä että lähimmäisensä – onko Delsin sankari vai roisto?
DRIVECLUB
Koe autoilun huumaa yhdessä ystäviesi kanssa. Kokonaan uusi DRIVECLUB-peli perustuu paitsi upeille autoille ja vauhdin hurmalle, myös pelaajatiimin yhteistyölle. Kokoa oma tallisi, vastaanota haasteita ja vie tiimisi voittoon!
WATCH_DOGS
Ubisoftin eeppisessä toimintaseikkailussa tieto on valtaa. Aiden Pearcen tummasävyinen hahmo hakkeroituu mihin tahansa kostaakseen perheensä kuoleman. Pelaajan on selvitettävä salaisuuksia ja hallittava koko kaupungin tietoverkkoja saadakseen tehtävänsä päätökseen. Taistele tai piiloudu, aja nopeilla autoilla ja hallitse kaikkea ympärilläsi.
Resogun
Kotimaisen Housemarque-studion mielenkiintoisin uutuus on PS4:lle yksinoikeudella julkaistava Resogun. Nopeatahtinen ammuskelupeli vie pelaajan futuristiseen maailmaan, joka lainaa elementtejä klassisilta arcade-räiskinnöiltä. Lennä aluksellasi taisteluun kohti vihamielisiä muukalaisia ja käytä tuhovoimaista asearsenaalia pelastaaksesi toverisi!
Muita pelijulkaisuja:
Assasin’s Creed IV Black Flag
NBA2K14
Call of Duty: Ghosts
LEGO Marvel Super Heroes
Battlefield 4
Skylanders Swap Force
Contrast
Warframe
FIFA 14
Warthunder
Injustice: Gods Among Us Ultimate Edition
TEKNISET TIEDOT
PlayStation®4
Suoritin: x86-64 AMD Jaguar, 8 ydintä
Grafiikkaprosessori: 1.84 TFLOPS AMD Radeon
Muisti: 8 Gt GDDR5
Tallennustila: 500 Gt Levyasema: Blu-ray × 6 CAV ja dvd × 8 CAV
Yhteydet: Ethernet, Wi-Fi, Bluetooth 2.1 Liitännät: 2 × Super-Speed USB 3.0, 1 × AUX
AV-ulostulo: HDMI, optinen ulostulo
DUALSHOCK®4 -langaton ohjain
Painikkeet: PS-näppäin, SHARE-näppäin, OPTIONS-näppäin, nuolinäppäimet, toimintonäppäimet, liipaisimet R1/L1/R2/L2, analogisauvat oikea / R3, vasen / L3, Pad-painike
Ominaisuudet: kosketusnäyttö, Six-axis liiketunnistin, valoalue, värinä, sisäänrakennettu monokaiutin ja ladattava akku
Liitännät: Mini-USB, Laajennusportti, kuulokeliitäntä (stereo)
Yhteydet: Bluetooth 2.1+EDR
PlayStation®4 Camera Videon tarkkuus: 2 × 1280 × 800 pikseliä Kuvanopeudet: 1280 × 800 pikseliä @ 60 fps / 640 × 400 pikseliä @ 120 fps / 320 × 192 pikseliä @ 240 fps
Videoformaatti: RAW, YUV (pakkaamaton)
Valovoima: f/2.0, kiinteä polttoväli
Näköetäisyys: alkaen 30 cm:stä eteenpäin Näkökenttä: 85°
Mikrofoni: 4-kanavainen Liitännät: 1 × AUX, oma kaapeli