PS3®-järjestelmän pelivalikoima jatkaa kasvuaan, kun joulun alla ilmestyy maailmanlaajuisesti yli 300 peliä, mukaan lukien Gran Turismo®6
Sony Computer Entertainment Inc. (SCE) on ilmoittanut, että PlayStation®3 (PS3®) -tietokoneviihdejärjestelmän maailmanlaajuinen kokonaismyynti on saavuttanut 80 miljoonan kappaleen*1 rajapyykin 2. marraskuuta 2013. Nyt seitsemäntenä vuotenaan PS3-järjestelmä on osoittanut jatkuvaa kasvua ja liikevoimaa.
PS3-järjestelmä on tuottanut laadukkaita viihdekokemuksia aina julkaisustaan lähtien, ja sitä on jatkuvasti kehitetty järjestelmäohjelmistopäivityksillä ja uusilla ominaisuuksilla, kuten parantamalla PlayStation- ja PlayStation 2 -pelejä sekä lisäämällä DVD:n, DLNA-asiakastoiminnon ja stereoskooppisten 3D-pelien tuen. Helmikuussa 2013 SCE julkaisi PS3-järjestelmän uusissa ”Azurite Blue”- ja ”Garnet Red” -väreissä. Elokuussa 2013 laskettiin 12 Gt:n Flash-muistilla varustetun PS3-järjestelmän hintaa Euroopassa ja se ilmestyi Pohjois-Amerikan markkinoille. PS3-järjestelmälle on tarjolla monenlaisia tuotteita monenlaisiin tarpeisiin ja elämäntyyleihin, minkä ansiosta kaikenlaiset pelaajat ovat ottaneet sen hyvin vastaan.
Kolmannen osapuolen kehittäjät ja julkaisijat ympäri maailman tukevat edelleen voimakkaasti PS3-järjestelmää, ja sille on julkaistu jo yhteensä 4 332 peliä koko maailmassa*2. Näitä ovat muun muassa hittipeli The Last of Us™ (lue Metropolin arvio pelistä), jota myytiin 3,4 miljoonaa kappaletta alle kolmessa viikossa, kun se ilmestyi kesäkuussa 2013*3. Kriitikkojen ylistämä peli Journey™ voitti puolestaan kuusi palkintoa 13. vuotuisessa Game Developers Choice Awards -tilaisuudessa ja oli ensimmäisenä videopelinä Grammy-gaalan historiassa ehdolla parhaan musiikkiääniraidan palkinnon voittajaksi. Kolmannen osapuolen kehittäjät ja julkaisijat sekä SCE Worldwide Studios (SCE WWS) julkaisevat tänä vuonna joulun alla*4 maailmanlaajuisesti yli 300 pelinimekettä, mukaan lukien odotetun Gran Turismo 6 (GT6™) -pelin. Kyseessä on uusin osa suosittuun Gran Turismo -pelisarjaan, jota on myyty yli 70 miljoonaa kappaletta maailmanlaajuisesti*5.
Kehuja ovat keränneet myös hittipelit, kuten BEYOND: Two Souls™ (Sony Computer Entertainment), Grand Theft Auto V (Rockstar Games, Inc) ja Batman: Arkham Origins (Warner Bros. Interactive Entertainment).
Kun PS3-järjestelmä julkaistiin ensi kertaa marraskuussa 2006, SCE:ltä ilmestyi myös verkkomoninpeli- ja digitaalinen viihdepalvelu PSN™, joka toimii nykyään 59 maassa ympäri maailmaa ja jolla on yhteensä yli 150 miljoonaa rekisteröityä käyttäjätiliä*6. Yhtä aikaa PS3-järjestelmän kanssa ja PSN-palvelun yhteydessä julkaistu PlayStation Store (PS Store) tarjoaa laajan valikoiman ladattavaa digitaalista sisältöä. PS3-järjestelmän omistajat voivat selata maailmanlaajuista tuoteluetteloa, joka sisältää yli 222 000 digitaalista tuotetta, ja joista 72 000 tuotetta on pelisisältöä*7.
PlayStation Plus (PS Plus) -jäsenyys tuli saataville kesäkuussa 2010. Sen avulla saa erikoistarjouksia PS Store -kaupasta, ilmaisia pelejä PS-järjestelmille, demoja ja automaattisia järjestelmäpäivityksiä. ”Pelikokoelma aina käytettävissäsi” lisättiin PS Plus -palveluun Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa kesäkuussa 2012. Sen ansiosta PS Plus -jäsenet saavat nauttia lisämaksutta suosituista kolmansien osapuolten ja julkaisijoiden sekä SCE WWS:n peleistä. SCE on lisäksi jatkanut PS Plus -palvelun rikastuttamista muissa maissa ja alueilla. Esimerkiksi Japanissa on lisätty enemmän pelejä ”Free Play” -palveluun, joka on samantapainen kuin ”Pelikokoelma aina käytettävissäsi”. Näin japanilaiset PS Plus -jäsenet saavat käyttöönsä yli 150 peliä. *8
Siitä lähtien, kun PlayStation Move -liikeohjain julkaistiin syyskuussa 2010, pelaajat ovat voineet pelata pelejä intuitiivisesti, jolloin interaktiivinen pelikokemus on entistä parempi. Liiketunnistinta hyödyntävä lisälaite, Wonderbook™, jatkoi tarinankerronnan evoluutiota Lisätyn todellisuuden (AR) -teknologian ja PlayStation Eye -kameran avulla. Laitteelle ilmestyi kaksi peliä maailmanlaajuisesti marraskuussa 2012. Wonderbook: Book of Spells ja Wonderbook: Diggs Nightcrawler*8 ovat saaneet hyvän vastaanoton julkaisunsa jälkeen. Jännittäviä uusia pelejä, kuten Wonderbook: Book of Potions ja Wonderbook: Walking With Dinosaurs, julkaistaan nyt joulun alla*9 ja SCE vie Wonderbook-laitteen Japaniin.
Kun PlayStation®4 -tietokoneviihdejärjestelmä ilmestyy markkinoille 15.11.2013 Pohjois-Amerikassa ja 29.11.2013 Latinalaisessa Amerikassa ja Euroopassa, SCE jatkaa PlayStation-tuoteympäristön laajentamista, mihin kuuluu jatkuva pelaamisen ja digitaalisen viihdesisällön tukeminen PS3-järjestelmillä.
*1                         Tukkumyyntimäärä
*2                         30 syyskuuta, 2013. Pois lukien digitaalisesti ladattavat pelit.
*3                         3. heinäkuuta, 2013 mukaan lukien sekä tukkumyynnin Blu-ray Disc™ -formaatissa että digitaalisesti ladattavien versioiden myynnin
*4                         1. marraskuuta ja 31. joulukuuta, 2013 välisenä aikana eri alueilla Blu-ray Disc™ -formaatissa julkaistujen ja digitaalisesti ladattavien versioiden kokonaismäärä. Julkaistut pelit vaihtelevat alueittain.
*5                         Maaliskuun lopussa, 2013
*6                         19. syyskuuta, 2013
*7                         31. lokakuuta, 2013
*8                         6. marraskuuta, 2013
*9                         Näiden pelien julkaisusta Japanissa ja muissa Aasian alueilla ei ole vielä päätetty.