Suomen suurimpana e-urheilusarjana tunnettu Finnish Esports Leaguen CS-liiga on saanut uuden nimen. Ensi kaudella sarjan nimi on Elisa Viihde CS:GO-liiga. Samalla sarjan palkintopotti tuplaantuu 40 000 euroon.

Elisa Viihde CS:GO-liigassa nähdään tulevalla kaudella kahdeksan suomalaista huippujoukkuetta, jotka pelaavat kahdeksan viikon runkosarjan 5.8.‒29.9. Uuden nimen ja muhkeamman palkintopotin lisäksi Elisa Viihde CS:GO-liiga tullaan tuntemaan Suomessa ennennäkemättömästä lähetystuotannostaan: kauden aikana Elisa Viihde tuottaa otteluista yli 200 tuntia lähetystä kasvattaen jo entisestään mittavaa e-urheilusisältöään, kuten esimerkiksi heinäkuussa pelattavat huipputurnaukset ESL Köln sekä IEM Chicago.

Elisa Viihteen CS:GO-lähetykset tavoittivat pelkästään toukokuussa yli 450 000 katsojaa Twitch-palvelun kautta. Sisältö välitetään samanaikaisesti myös lähes miljoonaan kotitalouteen ympäri Suomea Elisa Viihteen IPTV-, kaapeli- sekä web-kanavien kautta.

Elisa Viihde CS:GO-kausi huipentuu finaaleihin Grail Quest -tapahtumassa Turun Kupittaan Palloiluhallissa 18.‒19. lokakuuta. Palkintorahojen ja himotun pokaalin lisäksi sarjan voittajajoukkue lunastaa paikan merkittävään kansainväliseen turnaukseen, josta tiedotetaan myöhemmin lisää.

‒ Elisa Viihteen ja FEL:n yhteistyö käynnistyi alkuvuodesta, jolloin CS:GO-liigan lähetykset tuotiin Elisa Viihteen kanaville. Olemme erittäin innoissamme nyt syventyvästä kumppanuudesta. Elisa Viihde CS:GO-liiga tulee olemaan maamme suurin ja merkittävin CS:GO-sarja, jossa on pääsarjan lisäksi kaksi alempaa divisioonaa. Jo vuosia pyörinyt haastajaliiga sekä tänä vuonna lanseerattu avoin liiga ovat nostaneet jatkuvasti uusia lahjakkuuksia Suomen CS:GO-kartalle, kertoo FEL:n myynti- ja markkinointijohtaja Matti Kailanto.

Eikä se ole mikään yllätys, kun otetaan joukkueiden lukumäärä huomioon.

– FEL:n CS-liigoissa on nähty kaikkiaan yli 500 joukkuetta kilpailemassa Suomen CS:GO-kuninkuudesta. Näin laaja sarja tukee Elisa Viihteen ja FEL:n yhteistä missiota tarjota suomalaispelaajille uusia ja erityisesti konkreettisia polkuja kohti ammattilaisuutta, jatkaa FELin toimitusjohtaja Jussi Halme.

‒ E-urheilun merkitys kasvaa kovaa vauhtia niin maailmalla kuin Suomessa, ja Elisa Viihde on jo vakiinnuttanut asemansa Suomen suurimpana ja katsotuimpana CS:GO-sisällöntarjoajana. Olemme hyvin iloisia uudesta liigasta, joka vahvistaa asemaamme e-urheilun edelläkävijänä, kertoo Elisan urheilu- ja maksu-tv-liiketoiminnasta vastaava Mika Lepistö.

Elisa Viihde ja Suomen elektronisen urheilun liitto yhteistyöhön

FEL-finaaleissa julkistettiin myös Elisa Viihteen ja Suomen elektronisen urheilun liiton välinen yhteistyö. Elisa Viihde ja SEUL yhdistävät voimansa muun muassa kotimaisessa mestaruuskilpailutoiminnassa, HAVU Akatemia -talenttihaussa sekä maajoukkuetoiminnassa. Kuluvan vuoden loppuun asti kestävän yhteistyön tarkoitus on kehittää yhdessä suomalaista elektronisen urheilun toimintaa.

‒ Elisan tuki erilaisille elektronisen urheilun tapahtumille ja toimijoille on ollut merkittävää. Olemme pitkään hakeneet vastaavaa pääyhteistyökumppanuutta, jonka keskeiset arvot toimintaan ovat yhdenvertaisuus, yhteisöllisyys ja vastuullisuus. Olemme todella tyytyväisiä siihen, että meillä on Elisa Viihteen kanssa mahdollisuus rakentaa yhä paremmin elektronisen urheilun kenttää tukevaa toimintaa, kommentoi Suomen elektronisen urheilun liiton puheenjohtaja Joonas Kapiainen.

Elisa Viihteen ja SEUL:n yhteistyö tulee tarjoamaan helpomman tavan seurata ja löytää kotimaiset e-urheilulähetykset ja -sisällöt. Yhdistämällä perinteiset LAN-tapahtumat, kotimaiset liigat ja osakilpailut Elisa Viihde luo Suomen e-urheilukentälle uudenlaisen SM-kilpailukokonaisuuden. Elisa Viihde on myös Counter-Strike: Global Offensive -pelin eSM-kilpailuiden virallinen operaattori sekä Suomen e-urheilumaajoukkueen virallinen kumppani joulukuussa Etelä-Korean Soulissa käytävissä MM-kilpailuissa.

(Kuvituskuva ei liity juttuun)

Lähde: Elisa

Kuva: Riikka Vahtera / Mediaporras