Ubisoft on julkistanut suositun Assassin’s Creed -toimintaseikkailupelisarjan uusimman osan, Assassin’s Creed Syndicate, joka tulee myyntiin 23. lokakuuta. Kuten yllä olevasta fantastisen upeasta trailerista näkyy, salamurhat toteutetaan seuraavaksi viktoriaanisessa Lontoossa.
ACS_Screen_ThamesRiver
Ubisoft Quebec -pelistudion kehittämä Assassin’s Creed Syndicate on luotu kahdeksan muun Ubisoft-studion kanssa yhteistyössä. Ubisoftin tiedotteen mukaan peli vie pelaajansa eeppiseen seikkailuun teollisen vallankumouksen aikaiseen Lontooseen. Aikakauteen, jossa uskomattomat keksinnöt mullistivat miljoonien ihmisten elämän. Tuo aikakausi kasvatti kuilua rikkaiden ja köyhien välillä entisestään, ja työntekijöiden ankea elämä oli hädin tuskin orjuutta parempi vaihtoehto. Luokkayhteiskunnassa alempien luokkien kurjuus ajoi monet rikosten ja jengiytymisen pariin, sillä selviytyäkseen hengissä muutosten maailmassa oli pakko tehdä mitä olosuhteet vaativat.
ACS_Screen_Nav-Vehicles
Assassin’s Creed Syndicatessa pelaaja astuu peräti kahden assassiinin saappaisiin. Sisarukset Jacob ja Evie Frye ovat kaksoset, jotka ovat saaneet kasvatuksen salamurhaajien polulle heitä valmistaen. Siinä missä kuumapäinen Jacob on määrätietoinen ja kapinallinen jengijohtaja, hänen siskonsa Evie on vaivihkaisuuden ja kurinalaisuuden ilmentymä. Yhdessä sisarukset käyvät taistoon kilpailevia jengejä vastaan, mutta osansa saavat myös rikkaiden etuja edustavat plutokraatit sekä tietenkin itse temppeliritarit – assassiinien arkkiviholliset vuosisatojen takaa. Taistelu Lontoon köyhien puolesta ja korruptiota vastaan on sisarusten käsissä.
ACS_Screen_Combat-Punch
Assassin’s Creed Syndicaten viktoriaaninen Lontoo on myös pelisarjan laajin ja nykyaikaisin avoin pelialue. Pelin taistelut ovat entistä raaempia, sillä muita jengejä vastaan taistellessa nähdään myös täysin uusia aseita, kuten nyrkkirautoja, kukriveitsiä, käsiaseita sekä assassiinien taisteluhansikkaita. Assassin’s Creed Syndicatessa koetaan ensimmäistä kertaa myös täysin uudenlaisia liikkumiskeinoja. Assassiinien ainutlaatuisten köysiaseiden avulla salamurhaajat voivat kiivetä pystysuoria seiniä pitkin katoille, kulkea köyttä pitkin laskien talon katolta toiselle tai tehdä salamurhia ilmasta käsin. Niin ikään hevosvankkurit ja höyryjunat ovat mukana käyttökelpoisina matkustusmenetelminä modernin kaupungin vilskeessä.
ACS_Screen_HAT_GangLeader
Assassin’s Creed Syndicate on ollut kehitteillä yli kahden vuoden ajan. Entistä elävämpi ja nykyaikaisempi pelimaailma on luotu miellyttämään niin Assassin’s Creed -pelisarjan faneja, kuin uusiakin pelaajia.
Alla olevassa videossa nähdään 9 minuuttia pelikuvaa. Samalla pelinkehittäjä esittelee pelimekaniikan uusia ominaisuuksia, pelin juonta ja pelihahmon tehtäviä.

Assassin’s Creed Syndicate on saatavana Standard-, Gold-, Big Ben-, Charing Cross- ja The Rooks -versioina. Ne poikkeavat toisistaan lisäsisältöjen, pelitehtävien ja kausikortin osalta. Eri ennakkotilausversioiden sisältötiedot löytyvät Assassin’s Creedin nettisivuilta.
ACS_Box_art
Assassin’s Creed Syndicate julkaistaan PlayStation 4- ja Xbox One -pelikonsoleille 23. lokakuuta 2015. PC-version julkaisupäivä vahvistetaan myöhemmin. Pelin ikäraja on PEGI 18.