Suomen suurin pelitapahtuma GameXpo järjestetään syksyllä Helsingin Messukeskuksessa. Tapahtuma keskittyy ainoastaan pelaamiseen ja peleihin.

Peliala on jo vuosia toivonut omaa pelialan tapahtumaa ja nyt toive täyttyy. GameXpossa pelaajat voivat pelata ja kisata, tutustua peleihin ja laitteisiin, seurata turnauksia ja kilpailuja, tutustua koulutusmahdollisuuksiin ja tavata pelikehittäjiä. Tapahtuman yhteydessä jaetaan Suomen Messusäätiön rahoittama Vuoden suomalainen pelikehittäjä -palkinto.
– Haluamme tehdä vahvasti ohjelmallisen tapahtuman, jonne pelaajat pääsevät viihtymään, seuraamaan huippupelaamista, pelaamaan uusia pelejä ja osallistumaan erilaisiin kilpailuihin, kertoo tapahtuman myyntipäällikkö Minna Tuomisto Messukeskuksesta.
– Tapahtuman ohjelmaa suunnitellaan parhaillaan, mutta sen verran voin jo luvata, että sinne tulee merkittävä e-Sports turnaus. Tapahtuma tarjoaa sisältöä pelaajille, pelialan opiskelijoille ja pelialalla työskenteleville, Tuomisto jatkaa.

Pelitapahtuma GameXpon tarkempi ohjelma julkaistaan syyskuussa 2016. Suomalaista peliteollisuutta kehittävän ja tukevan Neogames Finland ry:n KooPee Hiltunen on erittäin tyytyväinen uudesta tapahtumasta.
– Peliteollisuus on Suomen ehdottomasti suurin sisältötuotantoala ja sen kasvu on ollut vahvaa. Suomessa pelaaminen ja erilaiset peleihin liittyvät harrastukset ovat olleet yleisiä jo pitkään, mutta vasta parina viime vuonna ne ovat tulleet laajempaan tietoisuuteen kun mm. YLE on näyttänyt e-sports turnauksia televisiossa. Peliala on lunastanut paikkansa ihmisten mielissä ja mediakentällä. Myös ammattimainen pelinkehitys voi Suomessa hyvin ja pelien tekemiseen liittyvä koulutus on kasvussa. Pelialaa voi myös nyt opiskella noin kahdessakymmenessä oppilaitoksessa. Koulutuksen määrää on kasvatettu vuoden 2010 jälkeen voimakkaasti. Vuosittain pelialan koulutukseen on 300-400 aloituspaikkaa, Hiltunen sanoo.
– Oma pelialan tapahtuma on perusteltu, sillä pelit ovat osa suomalaista kulttuuria ja suomalaista harrastustoimintaa. Se on kasvava ala, johon kannattaa panostaa, Hiltunen muistuttaa.
Messukeskus järjestää GameXpon yhteistyössä alan toimijoiden kanssa 4. – 6.11.2016 Messukeskuksessa Helsingissä. Samaan aikaan Messukeskuksessa järjestetään DigiExpo, Skiexpo, BoardExpo ja Lätkä & Säbä.