Adecco Finlandin kesätoimitusjohtajan pesti on paaluttanut paikkansa Suomen halutuimpana kesätyönä.

Hakemuksia on tullut kautta maan jo nyt lähes 1200, vaikka hakua on vielä viikko jäljellä.

CEO for One Month järjestetään tänä vuonna Suomessa neljättä kertaa. Kuvassa vime vuoden kesätoimitusjohtaja Tiina Palmunen saa onnittelut Adecco Finlandin toimitusjohtajalta Jukka-Pekka Annalalta. Tämän vuoden CEO-rekrytoinnista vastaava Eija Kauppi on yksi viime vuoden finalisteista, hän on kuvassa keskellä.

Adecco Finland Oy hakee itselleen kuukaudeksi kesätoimitusjohtajaa nyt neljännen kerran. Lähes 50 maassa järjestettävä CEO for One Month -kampanja on ollut Suomessakin huikea menestys. Hakuaika loppuu 19.3. ja viimevuotinen hakijamäärä ylittyi jo viikonloppuna.

– Hakijamäärät ovat kasvaneet tähän mennessä huomattavasti joka vuosi, luonnehtii kampanjan hakuprosessista vastaava Adecco Finland Oy:n HR consultant Eija Kauppi, joka selvisi itse viime vuonna CEO-finaaliin.

Hakijoita on tullut kautta Suomen, Lappia ja Ahvenanmaata myöten. Suurin osa sijoittuu ikähaarukkaan 18 – 27 vuotta. Naisia on hakijoista tällä hetkellä noin 40 prosenttia. Hakijoissa korostuvat rahoitus- ja insinööritaustaiset sekä myynnin ja markkinoinnin parissa työskentelevät tai opiskelevat.

Kaikkiaan koulutustaustat ovat Kaupin mielestä ilahduttavan vaihtelevat.

– Meillä on suosituimpien alojen lisäksi hakijoita esimerkiksi terveydenhuollosta ja IT-puolelta, on kasvatustietelijöitä, juristeja ja niin edelleen, kertoo Kauppi.

– Tämä on hieno juttu: johtamistaidothan eivät ikää tai koulutustaustaa katso.

Seuraavaan vaiheeseen noin 60 hakijaa

Hakuprosessia joudutetaan lähettämällä ensimmäiset kutsut kampanjan seuraavaan vaiheeseen eli videohaastatteluihin ja kykytesteihin jo tällä viikolla.

– Toisen vaiheen kutsuja lähetetään kolmessa erässä, eli vaikka tällä viikolla ei kutsu tipahtaisi sähköpostiin, se ei tarkoita, etteikö olisi jatkossa, Kauppi korostaa.

Koska hakijoita on niin valtavasti, seula on jo kohtuu tiheä.

– Kutsujen enimmäismäärä ei ole kiveen hakattu, mutta arvioin että seuraavaan vaiheeseen pääsee noin 60 hakijaa, Kauppi sanoo.

– Hakijoiden taso on kaikkiaan valtavan hyvä ja haluamme ilman muuta ottaa mukaan kaikki potentiaalisimmat hakijat.

Videohaastatteluiden jälkeen noin kahdellakymmenellä hakijalla tie jatkuu henkilökohtaisten haastattelujen merkeissä.

– Tästä joukosta valitaan lopulta neljä finalistia, jotka pääsevät persoonallisuus- ja motivaatiotesteihin. Kampanja huipentuu ennen vappua järjestettävään arviointipäivään, jolloin selviää, kuka on tämän vuoden CEO for One Month, Kauppi selvittää.

Voittaja pääsee kuukaudeksi ensi kesänä toimimaan Adecco Finlandin toimitusjohtajan Jukka-Pekka Annalan oikeana kätenä 8000 euron palkalla. Hänellä on myös mahdollisuus päästä kuukaudeksi koko globaalin Adecco Groupin konsernijohtajan Alain Dehazen työpariksi, josta maksetaan 15 000 euroa.

– Tämä kampanja tarjoaa ihan mielettömät mahdollisuudet, kannattaa ilman muuta laittaa hakemus tulemaan. Olkaa rohkeita: emme etsi valmiita johtajia, vaan hyviä tyyppejä, joilla on tuoreita näkökulmia asioihin. Tärkeintä tässä on asenne ja halu haastaa itseään, Kauppi kannustaa.

Hän muistuttaa myös, että vaikka vain yksi valitaan kesätoimitusjohtajaksi, muillekin hakijoille avautuu tilaisuus työllistyä joko Adeccon asiakasyrityksiin tai Adecco Finlandille.

– Olen itse tästä hyvä esimerkki, hän hymyilee.

Oletko sinä seuraava CEO for One Month? Hae 19.3.2019 mennessä!

STT

Kuva: Adecco