Kalastus, marjastus ja muu ulkoilu on Helsingin edustan saarissa on juuri nyt mitä parhainta ajanviettoa. Tässä vinkkejä parhaisiin paikkoihin.
Saarissa olevat palvelut, kuten kahvilat ja saunat ovat vieläkin käytössä. Osaan saarista pääset vielä vesiliikennöitsijöiden kuljettamilla vesibusseilla. Omalla veneellä puolestaan rantautuminen onnistuu saarien venesatamissa ja kiinnityspaikkoihin. Tule ja tutustu Stadin saariin -esitteestä löytyvät muun muassa vesireittiaikataulut Helsingin kaupungin verkkosivuilla.

Kuluneen kesän uutuuskohde oli Vallisaari, jonka lähtölaituri on Kauppatorilla. Pihlajasaaren, Kaunissaaren (kuvassa), Suomenlinnan, Harakan, Korkeasaaren ja Uunisaaren lisäksi saarikohteita ovat mm. Sirpalesaari, Liuskasaari, Särkkä, Valkosaari ja Lonna.
Jokamiehenoikeudella voit onkia mato-ongella ja talvella pilkkiä ilman kalastuslupaa. Muu kalastus vaati 18 – 64-vuotiailta kalastonhoitomaksun ja vesialueen omistajan luvan. Luvista saat lisätietoa liikuntaviraston verkkosivuilta. Helsingin merialueella on tavattu noin 60 kalalajia, muun muassa meritaimenta, kuhaa ja siikaa.
Stadin saarissa kokkaaminen onnistuu grillikatoksissa. Polttopuita on valmiina Kaunissaaren ja Pihlajasaaren katoksissa valvontakauden aikana. Muihin saarin tulee ottaa omat polttopuut mukaan. Grillikatoksia löytyy seuraavista saarista: Eestiluoto, Elisaari, Kaivokari, Kaunissaari, Koti- ja Villaluoto, Käärmeluoto, Malkasaari, Pihlajasaari ja Pihlajaluoto.
Kuva: Helsingin liikuntavirasto