Keskusrikospoliisin pitkään etsimä Janne ”Nacci” Tranberg, 44, jäi Espanjan poliisin satimeen lokakuun alussa.

Mies oli julkiselta näyttäneellä pakomatkalla ainakin Välimeren ympäristössä. Hän piti poliiseja suorastaan pilkkanaan julkaisemalla usein Instagramissa kuvia olinpaikoistaan.

Moottoripyöräkerho Cannonball MC:n entinen varapresidentti on tuomittu yli vuodeksi vankeuteen talousrikoksista ja häntä vastaan on nostettu syytteitä lukuisista arvonlisäveropetoksista, joilla hänen arvioidaan tehneen jopa yli miljoonan euron rikoshyödyn.

Poliisi epäilee Tranbergia myös törkeästä huumausainerikoksesta. Länsi-Uudenmaan syyttäjänviraston erikoissyyttäjä Erkki Huhtala on vahvistanut MTV:lle, että samaan vyyhteen liittyy Sofia Belórfin kesästä lähtien tutkintavankeudessa ollut avopuoliso Niko Ranta-aho, jota epäillään törkeästä huumausainerikoksesta sekä törkeästä dopingrikoksesta. Sofia vapautui tutkintavankeudesta heinäkuussa. Häntä epäillään tuottamuksellisesta rahanpesusta Ranta-ahon puolesta.

Tranberg kertoi elämäntarinansa viime keväänä julkaistussa kirjassa Wanted – Suomen etsityimmän rikollisen tarina. Kirjan mukaan hän pakeni Suomesta vuodenvaihteessa 2018.

Tranbergin pidätys Espanjassa ei ole kuitenkaan päättänyt hänen Instagram-tilinsä päivityksiä, sillä eilen illalla tilille ilmestyi kuva pidätyksestä ja englanninkielinen teksti, jossa mediapeli jatkui.

– Kiitos teille kaikille syntymäpäiväonnitteluista 🙏🏻 En ole enää etsintäkuulutettu, tällä hetkellä olen vankilassa. Nyt alkaa uusi luku: !!Vankilapäiväkirjat!!

Vielä 1. syyskuuta Tranberg yritti viilata poliisia linssiin väittämällä olevansa Kap Verdessä.

Kuvat: Instagram / janne.nacci