Huijaripoliiseja jälleen liikkeellä – toimi näin, jos saat epäilyttävän soiton tai vierailun

Valepoliisit ovat jälleen aktivoituneet (ainakin) Helsingissä: Älä koskaan anna kyselijälle pankkitunnuksiasi tai tunnuslukujasi!

Helsingin poliisin tietoon on tullut helmikuussa useita tapauksia, joissa pääasiassa iäkkäiltä asianomistajilta on pyritty kalastelemaan pankkikortin, -pankkitilin tai verkkopankin tietoja poliisina esiintyen. Osassa tapauksista valepoliisit ovat käyneet myös asianomistajien kotiovella.

Huijarit ovat väittäneet selvittävänsä rikosta tai virheellistä maksua ja tarvitsevansa tietoja tilanteen korjaamiseksi. Osa asianomistajista on kieltäytynyt antamasta tietoja, mutta ainakin kahden henkilön pankkitililtä on onnistuttu nostamaan tai käyttämään satoja, jopa tuhansia euroja.

Poliisin tietoon on tullut lähiaikoina myös tapaus, jossa soittaja esiintyi pankin työntekijänä ja lupasi korjata virheellisen maksutapahtuman.

Tässä yhteydessä on tärkeää muistuttaa, että pankin, poliisin tai minkään muunkaan viranomaisen edustaja ei koskaan pyydä puhelimessa, netissä tai kotiovella pankkikortin, pankkitilin tai verkkopankin tietoja. Mikäli joku esiintyy poliisina ja pyytää kyseisiä tietoja, asiasta tulee tehdä viipymättä rikosilmoitus. Jos henkilö ilmoittaa tulevansa käymään, soita hätänumeroon ja pyydä sitä kautta oikea poliisi paikalle.

Katso videolta miten tulee toimia, jos epäilet olevasi tekemisissä huijaripoliisin kanssa.

Kuva: YouTube


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.