Huumevyyhti paisui entisestään – syytettyjen listalla myös Samu Haber, Sofia Belórf, poliisimies ja useita yrittäjiä

Poikkeuksellisen suuri huumevyyhti eteni eilen oikeuteen Helsingissä, kun syyttäjä luki 53 henkilöön kohdistuvat syytteet mm. törkeistä huume-, doping- ja rahanpesurikoksista.

Vyyhti on niin valtava, että se on jaettu neljään osaan. Syytettyjen listoilta löytyvät mm. vuoden 2010 Miss Helsinki ja fitnesstähti Sofia Belórf sekä hänen avopuolisonsa, liikemies Niko Ranta-aho. Ranta-aho kuuluu entisen Cannonball-liivijengin johtajan Janne ”Nacci” Tranbergin kanssa vyyhdin pääepäiltyihin. Sofian syytteitä ei ole ilmoitettu julkisuuteen, mutta hän istui viime kesänä tutkintavankeudessa epäiltynä tuottamuksellisesta rahanpesusta. Ranta-ahon syytteisiin kuuluu myös epäily Belórfin pahoinpitelystä.

Iltalehden mukaan samassa vyyhdissä syytteen on saanut myös muusikko Samu Haber, jota syytetään perusmuotoisesta huumausainerikoksesta, josta tuomitaan sakkoa tai korkeintaan kaksi vuotta vankeutta. Haber on myöntänyt Instagramissa käyttäneensä viime kesänä pienen määrän huumausaineita, joita hänelle oli tarjottu ilmaiseksi, mutta kiistää liittyvänsä millään tavalla suurempaan kokonaisuuteen. Haberin saamasta syyttestä on pääteltävissä, että hänen osuutensa pääkokonaisuudessa on pieni.

Alla Haberin Instagramissa julkaisema tiedonanto, jossa hän pyytää anteeksi rikettään.

View this post on Instagram

(English below) Sain tänään tietooni, että minua epäillään huumausainerikoksesta. En ole sellaiseen syyllistynyt. Olin kesällä 2019 eräillä jatkoilla ja myönnän siellä käyttäneeni vähäisen määrän huumausaineita, joita minulle ilmaiseksi tarjottiin. En siis edes ostanut mitään. Olen kertonut tämän myös poliisille viime vuonna. Huumeiden käyttö on rike ja se on väärin. Siitä kuuluukin saada sakkorangaistus. Oikeudessa nyt käsiteltävän suuremman vyyhdin kanssa, johon nimeni on liitetty, minulla ei ole mitään tekemistä. Olen ollut todella typerä ja huumeiden käyttöä ei voi mitenkään puolustella. Otan tästä opikseni. Pyydän anteeksi käytöstäni läheisiltäni, bändiltä ja yhteistyökumppaneiltani sekä kaikilta, jotka mahdollisesti pitävät minua jonkinlaisena esikuvanaan.  Asiaa tullaan puimaan oikeudessa kevään aikana, joten en tule kommentoimaan asiaa tässä vaiheessa tämän enempää. 🇬🇧 It came to my attention today that I am suspected of a drug offence and this will be brought to court later this year in Finland. In summer 2019, I attended an after party and I admit having a small dose of drugs there, offered to me for free. Doing drugs is a crime and it’s wrong. Imposing a penalty for that is absolutely right. I’ve been really stupid and there are no excuses. I will learn from this. I apologise my behaviour to my beloved ones, the band, partners and everyone who might think of me as some sort of a role model.

A post shared by Samu "Hapa" Haber 🦊 (@hapahaber) on

Poliisin selvittämässä päävyyhdissä takavarikoitiin mm. valtavat määrät huumeita, dopingaineita ja käteistä rahaa.

Ilta-Sanomien mukaan 53 syytetyn joukossa on edellä mainittujen lisäksi muun muassa useita yrittäjinä toimivia tai toimineita henkilöitä, perheellisiä, liivijengiläisiä voimailijoita ja yksi poliisi, kehonrakennuksen Suomen mestaruuden voittanut Kimmo Niemi.

IS:n selvityksen mukaan syytettyjen joukossa on seitsemän naista sekä sosiaalisen median perusteella useita Ranta-ahon ystäväpiiriin kuuluvia henkilöitä.

Yrittäjät ovat tai ovat olleet mukana mm. konehuollossa, mainostoimistossa, autoliikkeessä, rakennusyhtiössä, puutarharakentamisessa, telealalla sekä liikunta-alan yrityksessä.

Ilta-Sanomien mukaan suurin osa syytetyistä on syntynyt 1980-90-luvuilla ja noin neljäsosa on syntynyt 1960-70-luvuilla.

Vyyhdin käsittely alkaa Helsingin käräjäoikeudessa tammikuun lopussa.

Lähteet: Ilta-Sanomat, Iltalehti

Kuva: Wikimedia Commons


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.