Suomen kaikkien aikojen suurimpiin kuuluvassa rikosvyyhdissä on syytettynä peräti 54 ihmistä, joiden mukana on myös julkisuudesta tuttuja henkilöitä.

Ilta-Sanomat selvitti vyyhdin rikosnimikkeitä. Pääsyytettyinä jutussa ovat fitnessmalli Sofia Belórfin puoliso, liikemies Niko Ranta-aho sekä entinen Cannonball-liivijengin johtaja Janne ”Nacci” Tranberg.

Ranta-ahon ja Tranbergin syytelistassa on IS:n mukaan useita törkeitä huumausainerikoksia, törkeitä dopingrikoksia ja lääkerikoksia. Ranta-ahoa syytetään myös Belórfin pahoinpitelystä, jonka Belórf on tosin kieltänyt.

Sofia Belórfia syytetään huumausainerikoksesta ja kahdesta rahanpesusta. Belórfin huumausainerikosepäilystä ei ole aiemmin mainittu julkisuudessa.

Ranta-ahon siskoa epäillään törkeästä rahanpesusta ja Tranbergin entistä puolisoa avunannosta törkeään huumausainerikokseen.

Samaan vyyhtiin kuuluvalla syytettyjen pitkällä listalla on mukana myös vähäisessä roolissa laulaja Samu Haber, jota syytetään perusmuotoisesta huumausainerikoksesta.

IS:n mukaan syyttäjät aikovat vaatia vyyhdin päätekijöille jopa maksimirangaistuksia eli 13 vuoden vankeusrangaistuksia.

Sofia Belórf kävi tammikuun alussa lomailemassa Dubaissa, josta hän julkaisi alla olevan kuvan.

Lähde: Ilta-Sanomat

Kuva: Instagram / sofiabelorf