MTV uutisoi tänään, että Katiska-huumevyyhdissä on tapahtunut dramaattinen käänne.

Tilanne sai alkunsa MTV3:n Rikospaikka-ohjelman saamien tietojen mukaan maanantaina, jolloin Ranta-aho pyysi oikeuden istunnon jälkeen palaveria syyttäjien kanssa.

Ranta-aho oli visusti kiistänyt Suomen historian laajimmassa huumevyyhdissä saamansa syytteet, paitsi vähäisen huumausainemäärän hallussapidon Ruisrockissa. Palaverissa hän kuitenkin yllättäen myönsi todeksi syytteet törkeistä huumausainerikoksista ja törkeistä dopingrikoksista. Hän paljasti myös uusia maastokätköpaikkoja, joissa pitäisi olla yhteensä yli 50 kiloa huumeita.

Rikospaikan mukaan poliisi löysi jo samana iltana Ranta-ahon paikanpäällä osoittamista maastokätköistä yli 20 kiloa amfetamiinia. Etsintöjä jatkettiin tiistaina.

Ranta-ahon itseään koskeva tunnustus ei ole tiettävästi muuttanut Katiska-jutun toisen pääsyytetyn, entisen Cannonball-liivijengin johtajan Janne ”Nacci” Tranbergin kantaa. Hän kiistää edelleen kaikki syytteensä.

Katiska-jutussa on yhteensä yli 50 syytettyä, joista pienemmissä rooleissa ovat mm. Ranta-ahon puoliso Sofia Belórf ja Sunrise Avenue -yhtyeen laulaja Samu Haber.

Syyttäjän sekä poliisin mukaan Ranta-aho ja Tranberg johtivat yhdessä Espanjasta käsin järjestäytynyttä rikollisryhmää. Heille ja monille muille jutun vastaajille vaaditaan 13 vuoden maksimirangaistusta.

Rikospaikka-ohjelma esitetään tänään illalla MTV3-kanavalla klo 22.35.

Lähde: MTV Uutiset