Näin tehdään täydellinen ryöstö – laillisesti!

[button1 url=http://selfiet.net]TSEKKAA UUSI SIVUSTO SELFIET.NET JA VOITA LAHJAKORTTI![/button1]
 
Viime vuosien jatkuvasti heikentynyt taloustilanne on aiheuttanut sen, että yhä useammat kuluttajat ja yritykset ovat joutuneet perintätoimien kohteeksi. Jos joku ryöstää sinut kadulla, voit tehdä rikosilmoituksen ja saada oikeutta, mutta ne jotka joutuvat kotiinsa tunkeutuneiden valkoisten kirjekuorien uhreiksi, ovat vailla minkäänlaista oikeusturvaa.
Myöhässä tai väärällä summalla maksettujen laskujen mielivaltaista perintää voi tässä maassa kutsua lailliseksi ryöstöksi, jonka uhreilla ei tunnu olevan mitään oikeuksia.
Tosielämän esimerkkejä
Keijo Kuluttajan (nimi muutettu) sähkölasku on jäänyt mainoslehtikasan väliin. Laskun summa on 52,08 euroa ja eräpäivä 28.10. Runsaan viikon kuluttua eräpäivästä, 7.11., Keijo saa postissa energiayhtiöltä uuden kirjeen, jonka Keijo laittaa maksettavien laskujen pinoon. 1.12. Keijo saa perintäyhtiöltä 27.11. päivätyn kirjeen, jolloin hän huomaa, että hänen luulemansa lasku olikin muistutus, johon oli lisätty 5 euroa kuluja ja 0,33 euroa korkoa. Nyt myös perintätoimisto on kantanut kortensa kekoon ja lisännyt laskuun perimismaksua 52 euroa. Maksettavana on kaksi kuukautta alkuperäisen eräpäivän jälkeen 109,41 euroa. Lasku on kasvanut kahdessa kuukaudessa yli 104 %. Laki on kuitenkin armoton, eikä selityksille ole sijaa. Jos Keijo ei maksa, hän saa merkinnän luottotietoihinsa.
perimismaksu
Kalle Kuluttaja (nimi muutettu) on saanut nimekkäältä perintätoimistolta laskun, joka on mennyt väärään osoitteeseen. Lasku kulkeutuu parin viikon viiveellä Kallelle, joka maksaa jo erääntyneen laskun siihen merkityllä summalla. Koska uutta kirjettä ei kuulu, luulee Kalle kaiken olevan kunnossa. Kuukauden kuluttua postilaatikkoon ilmestyy kuori, jonka ikkunasta pilkistää sana ”Käräjäoikeus.” Perintätoimisto onkin siirtynyt seuraavaan vaiheeseen ja lähettänyt kertyneet 46 sentin korot suoraan käräjäoikeudelle, joka lisää laskuun omat kulunsa, 120 euroa. Kallelle ei missään vaiheessa ole edes annettu mahdollisuutta maksaa 46 sentin korkoa, mutta nyt hänellä on maksettavanaan 120,46 euroa. 46 sentin korkoon on tullut 2 600 prosentin täysin laillinen korotus. Jos Kalle ei maksa, hän saa merkinnän luottotietoihinsa.
Yritysmaailmassa samat sävelet
Yhden miehen yritys maksaa laskunsa käyttämällä viivakoodinlukijaa, jolloin kaikki laskun oleelliset tiedot, loppusummaa myöten, siirtyvät automaattisesti verkkopankin laskupohjaan. Näin toimitaan myös Suomen suurimpiin kuuluvan teleoperaattorin 78,37 euron laskun kohdalla. Jostain syystä loppusummassa onkin 0,98 euron heitto, joka jää kymmeniä laskuja samalla kertaa maksavalta yrittäjältä huomaamatta. Parin viikon kuluttua operaattori vaatii tästä vajaan euron erosta perintäkuluja 40,40 euroa. Tämäkin yli 400 prosentin laskuerotuksen korotus on lain mukaan täysin oikeutettu. Jos yhden miehen yritys ei maksa, yritys saa merkinnän luottotietoihin.
Miten tämä voi olla mahdollista?
Satoja vastaavia ja vielä huomattavasti karumpiakin tarinoita syntyy joka päivä. Kuluttajien ja yritysten täytyy alistua mielivaltaiseen laskutukseen, joka on täysin laillista, koska mihin tahansa erääntyneeseen laskusummaan voi lisätä ”toimeksiantajan kuluja ja perimismaksuja.”
Jos laskua ei makseta perimiskuluineen kaikkineen, seurauksena on luottotietojen menettäminen, käräjäoikeus, ulosotto ja synkkä tulevaisuus.
Tässä kylmässä, virkavallan nimissä harjoitetussa kiskonnassa ihmisiä ja yrityksiä ryöstetään joka päivä täysin laillisesti – postin kuljettamin valkoisin kirjekuorin.
Olisiko aika tehdä asialle jotain?
Edit: 8.12.2014, lisätty kuva maksuvaatimuksesta


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

Kommentit
Lataa...