Tubettaja Pauli Matalamäki teki nettiin deittiprofiilin esittäen 13-vuotiasta tyttöä ja pöyristyi profiiliin tulleista viesteistä.

Vain kuukauden aikana 13-vuotias tyttö sai lähes 200 viestiä eri ihmisiltä. Useimmat viestit alkoivat yleisen ystävällisesti, mutta sitten siirryttiin intiimeille alueille.

Viesteissään aikuiset miehet ehdottivat tytölle suoraan seksiä. Jotkut heistä halusivat tavata tytön hotellihuoneessa ja hänelle jopa luvattiin rahaa seuranpidosta.

Matalaniemi ei ollut uskoa 13-vuotiaan tytön saamia viestejä, kuten esimerkiksi tämä 44-vuotiaan miehen aloitus: ”Hei! Kiinnostaisko seksiseura?”

Eräs miehistä oli selkeästi taitava manipuloija. Hän yritti opettaa tyttöä masturboimaan ja saada hänet lähettämään paljastavia kuvia. Lupuksi hän käytti kieron syyllistävää taktiikkaa saadakseen tytön taipumaan.

Yksi mies yritti saada tytön hotellihuoneeseensa, jonka oli ”vahingossa” varannut kahdella sängyllä, joista toinen olisi ”tytön käytössä”. Kun tyttö ei vastannut, mies yritti vielä viimeistä keinoa: ”Jos oisit halunnu ni oisit voinu tienata rahaa.”

Tytölle tulvi seksiviestejä, kuten: ”Mite ois kivaa yhdessä 33v miehen kaa?”

Yksi kolmikymppinen mies lähetti kuvan tytölle limuviinoista ja siidereistä, joita mies halusi tarjota 13-vuotiaalle.

Yksi Matalamäkeä eniten pöyristyttäneistä viesteistä kuului näin: ”Mun poika on sun ikäinen. Kiinnostaako tutustua? Ois ihanaa jos tulisit joskus moikkaa meitä ja mäkin saisin XXXX. Iskä opettais sua.”

Lopuksi Matalaniemi soitti kahdelle miehistä, joista ensimmäinen oli lähettänyt 13-vuotiaalle tytölle kuvan sukupuolielimestään. Matalaniemi ihmetteli puhelimessa, miksi mies oli tehnyt niin. Mies vastasi tylysti: ”No, se ei varmaan kuulu sulle.” Puhelu päättyi lyhytsanaisesti: ”Haista vi**u!” Myös toinen puhelu katkesi nopeasti.

Matalamäki osasi odottaa 13-vuotiaan saavan joitakin epämiellyttäviä viestejä, mutta hän on erittäin järkyttynyt viestien suuresta määrästä ja niiden häikäilemättömästä sisällöstä. Hän toivoo, että lapset uskaltaisivat kertoa vanhemmilleen aina kun joku lähestyy heitä netissä epämiellyttävällä tavalla.

Alla video kokonaisuudessaan.

Kuva: YouTube / Paulin Pelivideot