Vihdissä on tapahtunut maanantaiaamuna vakava liikenneonnettomuus. Hieman seitsemän jälkeen tienpiennarta Olkkalantiellä kirkonkylän suuntaan kävellyt 8-vuotias poika jäi kuorma-auton alle ja menehtyi.

Poliisi käynnisti asian tutkinnan välittömästi ja epäilee 50-vuotiasta kuorma-auton kuljettajaa liikenneturvallisuuden vaarantamisesta sekä kuolemantuottamuksesta. Alkoholilla ei ole poliisin mukaan osuutta tapahtumiin. Onnettomuudella on useita silminnäkijöitä, joista yksi on kuorma-auton takana linja-autoa kuljettanut Tero Vepsäläinen.
Vepsäläinen pysäytti linja-auton onnettomuuspaikalle, jossa hän joutui suureksi surukseen todistamaan pojan menehtymisen. Vepsäläinen päätti kirjoittaa tapahtumasta Facebookiin, jotta saisi ihmiset ajattelemaan liikenneturvallisuutta.
Vepsäläisen kirjoitus:
”Vihaan kaikkia, jotka räpläävät kännykkää tai tablettia ajaessaan autoa. Kaikki elämässä muuttuu merkityksettömäksi, kun joutuu todistamaan 8v pikkupojan viimeisiä henkäyksiä tienposkessa maanantaiaamuna. En haluaisi kirjoittaa tästä muuten, kuin että saisin ihmiset ajattelemaan. Se näky, kun se poika koulumatkallaan kohtasi kohtalonsa, tulee varjostamaan todennäköisesti minun ja matkustajieni loppuelämää. Se näky, kun isä tulee hyvästelemään poikansa.
Ja haluaisin myös muistuttaa vanhempia, jotka päästävät lapsensa ilman heijastimia liikenteeseen.
Hyvää matkaa sinulle, pieni poika. ????”
Vepsäläisen avautuminen sai kuudessa tunnissa 4 700 jakoa ja 3 900 reaktiota, joissa osoitettiin myötätuntoa hänelle, linja-auton matkustajille sekä pojan perheelle. Kommenteissa oltiin myös vihaisia älylaitteita ajaessaan vilkuileville kuljettajille. Vepsäläinen tarkensi vielä, että kyseessä oli hänen tulkintansa kuorma-auton muuttuneesta ajolinjasta:
”Kännykkään puhuminen on minun oma tulkinta asiasta, sillä auto ajautui edessäni melkein ojaan asti. Toinen vaihtoehto on nukahtaminen tai tahallaan päälle ajaminen. Kuorma -auton kuljettaja oli melko järkyttynyt, joten veikkaan ensimmäistä. Hän, jos joku, tarvitsee voimia tästä selviytymiseen.”
(Kuvan poliisiauto ei liity tapahtumaan)