Suomen ihmis-Keniksi itseään kutsuva Joni Virtanen, 29, joutui kaksi viikkoa sitten joukkopahoinpitelyn kohteeksi.

Virtanen kertoi Seiskalle saaneensa ennenkin uhkauksia taustansa vuoksi, koska hän on homoseksuaali, romani ja ihmis-Ken, mutta väkivaltaa hän ei ollut joutunut aiemmin kokemaan.

– Vietimme iltaa Espoossa kerrostalon pihalla. Pihan toisella puolella mies alkoi huudellen haukkua minua homoksi, v*tun botoksihuuleksi ja vaikka miksi. Olin juonut vähän, ja sorruin huutamaan takaisin: ”Turpa kiinni, pelle!” Virtanen kertoi Seiskalle.

Huutelija soitti Virtasen mukaan paikalle kavereitaan, joista kaksi oli naisia ja kolme miehiä. Yksi miehistä oli romanitaustainen.

Viisikko hakkasi Virtasen sairaalakuntoon. Häntä lyötiin ja potkittiin vielä silloinkin, kun hän makasi tajuttomana maassa.

Joni kiidätettiin sairaalaan sen jälkeen kun sivullinen oli soittanut paikalle poliisit ja ambulanssin.

Seiska julkaisi nyt uusia karuja kuvia Virtasen vammoista, joissa näkyy syvä avohaava leuassa sekä laajat haava-alueet molemmissa polvissa. Lisäksi hänen nenänsä murtui. Virtanen on huolissaan erityisesti leuastaan, jossa oleva implantti voidaan joutua mahdollisesti uusimaan ja hän pelkää, että arpikudos voi aiheuttaa leukaan epämuodostumia. Virtanen sai pahoinpitelystä myös henkisiä traumoja, joista hän toivoo pääsevänsä joskus yli.

Lähde ja kuvat Joni Virtasen rajuista vammoista: Seiska

Kuva: Instagram / Joni Virtanen