Katiskaksi nimetyn Suomen historian laajimman huumerikosvyyhdin pääsyytettyihin kuuluva Niko Ranta-aho on Seiskan mukaan juoruillut Ruisrockin aikana suomalaisista muusikoista.

Puheet tulivat julki eilen, kun Ranta-ahon syytteitä käsiteltiin Helsingin käräjäoikeudessa. Seiska julkaisi poliisien salaa nauhoittamien esitutkintaan tulleiden äänitteiden sisältöjä.

Yhdellä tallenteella Ranta-aho puhui Ville Valosta ja JVG:stä.

– Kumpi voittaa, kun JVG ja Ville Valo esiintyy samaan aikaan, kumpi voittaa, Ranta-aho kysyi kaveriltaan.

– 80 000 Ville Valo eilen maksanut, JVG kolmekymppii, Ranta-aho jatkoi.

Sitten keskustelu siirtyi JVG:n Jare Brandiin.

– Hän ei pysty sietää sitä, Ranta-aho sanoi.

– …se Jare Joakim Brand on vit*u ihan pers***reikä.

Ranta-aho kertoi myös juorun Cheekistä, Sannista ja Spektistä.

– Kuuliksä mitä Sanni oli tehny?

– Ne heitti Spektin kanssa Cheekin uima-altaaseen vit*u puku päällä ja se oli selvin päin… arvaa mitä, Jake (henkilöllisyys tuntematon) oli sanonut sille… (se) oli tullut uhkailee sitä ja joku muijakin siinä ja Jake oli sanonut et unohda… teit kerrankin hyvän teon… Oli alkanut uhkailee sitä siinä. Äijällä tukka kunnossa, menossa häihin niin heittää sen vit*u uima-altaaseen!

”Onko joku naamaraja?”

Ranta-aho pääsi eilen oikeudessa yllättäen ääneen, kun hän tuohtui yhteydenpitorajoituksestaan. Useiden medioiden oikeudenkäyntiseurannasta kävi ilmi, että Ranta-aho vaati rajoitukseen lievennystä.

Ilta-Sanomat kertoi syyttäjän vihjailleen oikeudessa, että Ranta-aho olisi vankeutensa aikana yrittänyt olla yhteydessä avopuolisoonsa Sofia Belórfiin.

– Tästä ei ole aloitettu rikostutkintaa. On pelkkää vihjailua, Ranta-aho totesi.

Ranta-ahon mukaan yhteydenpitorajoitus on epäreilu, sillä monille muillekin syytetyille vaaditaan hänen tavoin 13 vuoden maksimirangaistusta, mutta osa heistä saa tavata läheisiään.

– Onko joku naamaraja? Ranta-aho kyseli oikeudelta.

Ranta-aho valitti olleensa 7,5 kuukautta eristettynä ja sanoi, että on ”kohtuutonta” ettei hänellä ole mahdollisuutta tavata ulkomailla asuvaa perhettään.

Oikeus jäi eilen pohtimaan yhteydenpitorajoituksen mahdollista lieventämistä.