Fitnessmalli ja somevaikuttaja Sofia Belórf sekä hänen puolisonsa liikemies Niko Ranta-aho ovat olleet viime kesästä lähtien syytettyjen listalla Suomen historian suurimmassa huumevyyhdissä, joka nimettiin myöhemmin Katiskaksi.

Molemmat kiistivät syytteet jyrkästi. Belórf vakuutti uskovansa myös miehensä syyttömyyteen, kunnes viime viikolla Ranta-aho teki jättiyllätyksen tunnustamalla muutamia teknisiä seikkoja lukuun ottamatta kaikki syytteensä törkeistä huume- ja dopingrikoksista. Hän jopa opasti poliisin maastokätköille, joista löydettiin 20 kiloa amfetamiinia.

Syyttäjän ja poliisin mukaan Ranta-aho johti entisen liivijengipomon Janne ”Nacci” Tranbergin kanssa organisoitua rikollisjärjestöä, joka salakuljetti Suomeen valtavat määrät huumaus- ja dopingaineita sekä huumausaineiksi luokiteltuja lääkkeitä.

Syyttäjä vaatii Tranbergille ja Ranta-aholle 13 vuoden maksimirangaistuksia. Tranberg kiistää edelleen syytteensä, mutta Ranta-aho varmisti tunnustuksellaan itselleen pitkän vankilatuomion.

Belórf kertoi Seiskalle miehensä tunnustuksen tulleen hänelle täytenä yllätyksenä ja shokkina, mutta totesi, että se oli ”loppupeleissä helpotus”.

Tunnustus vaikutti myös Belórfin perhehaaveisiin.

– Haaveilen tietysti edelleen perheestä ja häistä, mutta asioiden pitää olla kunnossa kaikin puolin, jotta ne voi toteuttaa. Nyt molemmat haaveet tuntuvat kaukaisilta, hän myönsi Seiskalle.

Belórf haluaa kaikesta huolimatta lähitulevaisuudessa äidiksi ja uskoo, että ”kaikkeen löytyy varmasti ratkaisu”.

Lähde: Seiska