Fitnessmalli Sofia Belórf saapui tänään Helsingin käräjäoikeuteen kuulemaan syytteet kahdesta tuottamuksellisesta rahanpesusta ja yhdestä huumerikoksesta.

Sofia joutui heti turvatarkastuksen jälkeen median piirittämäksi. Kasvojaan peitellyt nainen vastasi MTV:lle lyhytsanaisesti, että odottaa oikeudenkäyntiä ”ihan toiveikkain fiiliksin”. Häneltä myös kysyttiin, miltä tuntuu nähdä rakkaansa Niko Ranta-aho nyt ensimmäisen kerran (Nikon tutkintavankeuden aikana), johon Sofia vastasi, että ”vähän jännittää”. Sen jälkeen Sofia oli lähes litistyä hissiä vasten toimittajien ja kuvaajien paineesta eikä antanut enempää kommentteja. Hissiin päästyään hän veti hupun päähän.

Seiskan mukaan Sofian rahanpesuepäily sai alkunsa yhtenä pääsyytetyistä olevan Niko Ranta-ahon hänelle antamasta Rolex-merkkisestä kellosta, joka oli poliisin ja syyttäjän mukaan niin kallis, että se antoi syytä epäillä rahanpesua. Seiskan mukaan Sofian saaman kellon arvo on noin 10 000 euroa.

Sofia on yksi 54 syytetystä Suomen historian suurimpiin kuuluvassa huumevyyhdissä, jonka syytteenluvut alkavat tänään ja jatkuvat ensi viikon tiistaina sekä torstaina.

Sofia Belórfin syytteet tuottamuksellisesta rahanpesusta tarkoittavat tärkeää huolimattomuusrikosta, josta voidaan tuomita sakkoihin tai enintään kahden vuoden vankeuteen. Sofian huumerikossyytteestä ei vielä ole enempää tietoa.

Syyttäjä vaatii huumevyyhdin vastaajille yhteensä noin 200 vuotta vankeutta. MTV:n mukaan 13 vuoden maksimirangaistusta vaaditaan kahdelletoista syytetylle,

Alla Seiskan video median piirittämästä Sofia Belórfista.

Lähteet: Seiska, MTV3, Ilta-Sanomat

Kuva: Instagram / sofiabelorf