Varo tätä ovelaa parkkihuijausta!

Kukaan ei varmasti ole kovinkaan iloinen huomattuaan saaneensa parkkisakon. Kuinka moni mahtaa tunnekuohun vallassa edes kovin tarkkaan lukea sakkolapun tekstiä? Sakon maksaminenkaan ei ole mukavaa puuhaa, joten vielä siinäkin vaiheessa voi sakkolapun tekstistä jäädä jotain huomaamatta.

Metropoli.netin lukija kertoi varsin törkeällä tavalla tehdystä huijauksesta, jonka kohteeksi hän joutui Helsingissä. Mies oli ulkopaikkakuntalaisena käymässä pääkaupunkiseudulla ja löysi tuulilasistaan parkkisakon kadulla, jossa hän ei ollut huomannut pysäköintikieltomerkkiä. Mies ei ilahtunut asiasta, mutta ei jaksanut ruveta valittamaankaan sakosta, joten hän maksoi sen takaisin kotiin päästyään, eikä ajatellut asiaa sen enempää.
Myöhemmin laskuja arkistoidessaan mies luki tarkemmin pysäköintivirhemaksun tekstiä ja huomasi, että kyseessä ei ollutkaan hänen auto. Sakossa oleva rekisterinumero oli jonkun muun kulkuneuvon. Pysäköintivirheen katuosoitteesta mies ei ollut arvannut mitään, koska ei tunne kovin hyvin Helsingin kadunnimiä.
Joku oli siis iskenyt miehen tuulilasiin oman pysäköintisakkonsa, jonka mies epähuomiossa maksoi tämän puolesta. Mies kertoi Metropolille ottaneensa yhteyttä Helsingin pysäköinninvalvontaan, josta vahvistettiin, että sakko ei kuulunut hänelle ja että sen oikea haltija kyllä tullaan saamaan kiinni.
Kannattaa siis lukea tarkkaan mitä pysäköintivirhemaksun tiedoissa lukee, vaikka sen saaminen kuinka sapettaisi, ettet vahingossa maksa jonkun muun sakkoja!
(Kuvituskuva ei liity juttuun)