Keski-Ruotsin Salassa on myynnissä pieni Sätra Brunnin kylä jossa asuu noin 300 ihmistä. Kohdetta myy Residence Christie’s joka on osa kansainvälistä Christie’s -huutokauppaketjua.

Idyllisen Sätra Brunnin pinta-ala on 58 hehtaaria, josta 34 hehtaaria on metsää. Kylässä toimii hotelli, kokouskeskus, ravintola ja juomatehdas. Kauppaan kuuluvat myös kylän kirkko, seurojentalo ja koulu sekä kylpylä.

Noin puolentoista tunnin ajomatkan päässä Tukholmasta sijaitseva Sätra Brunn on tunnettu lähdevedestään jolla uskotaan olevan parantavia vaikutuksia. Kylän terveyskylpylä perustettiinkin jo vuonna 1701 ja se on yksi maan vanhimmista kylpylöistä. Kylän ovat ajan saatossa omistaneet muun muassa Västeråsin piispa Kalsenius ja Uppsalan akatemia. Nykyisiä omistajia on yhteensä 16.

Meklari Jonas Martinsson kertoo Aftonbladetille, että kohde on maailmanlaajuisestikin ainutlaatuinen.

– En ole 2000-luvun alussa alkaneen urani aikana nähnyt vastaavaa ja vaikka ajat ovat haastavat, tulemme varmasti myymään tämän, Martinsson sanoo.

Jos oma kylä siis kiinnostaa, voi kohteesta esittää tarjouksia toukokuun loppuun saakka. Lähtöhinta on noin 6,4 miljoonaa euroa.

Kuva: Kuvakaappaus, Residence Christie’s