Michael Phelps on pitänyt nimissään perhosuinnin 100 metrin maailmanennätystä 23 vuoden ajan, mutta nyt se on rikottu. Lähes mahdottomana pidetyn ennätyksen suorastaan tuhosi 10-vuotias Clark Kent, kyllä, Clark Kent.
Phelps kauhoi ennätyksensä aikaan 1:10:48 vuonna 1995. Vasta nyt, 23 vuotta myöhemmin, se rikottiin ja vieläpä 10-vuotiaan ”Teräsmiehen” toimesta. Ihmepoika päihitti kanssakilpailijansa 5 sekunnilla ja paransi Phelpsin ennätystä sekunnilla, joka on uinnissa kuin valovuosi. Uusi ennätys on nyt 1:09:38.
Kyseessä ei tietenkään ole fiktiivinen Teräsmies salanimellään, vaan kalifornialaispojan koko nimi on Clark Kent Apuda. Poikaa on nyt alettu kutsua kaimansa sekä uskomattoman uimataitonsa ansiosta Teräsmieheksi.
Clark Kent Apuda meni uimaopetukseen 3-vuotiaana, aloitti kilpailemisen 7-vuotiaana, ja nyt hän kirjoitti historiankirjat uusiksi. Poika kertoo unelmoineensa 7-vuotiaasta lähtien (eli 3 vuoden ajan!) rikkovansa Phelpsin ennätyksen ja on asettanut päätavoitteekseen pääsemisen olympialaisiin.
Yhdysvaltalainen Michael Phelps on aikojen menestyksekkäin olympiaurheilija. Hänellä on yhteensä 28 olympiamitalia, joista 23 kultaista. Ehkä Clark Kent Apuda aloittaa olympiaurakkansa jo teininä Pariisissa vuonna 2024 tai nuorena miehenä Los Angelesissa vuonna 2028.

Kuva: YouTube / KOLR10 News