Kauden 2017-2018 Champions Hockey League alkoi torstaina kahdella suomalaisjoukkueen ottelulla. TPS joutui taipumaan Tsekissä Mountfieldille lukemin 5-1. Turkulaisten ainokaisen iski Lauri Pajuniemi ajassa 55.01.
Kuopiossa pelatussa KalPan ja Malmön välisessä ottelussa Redhawks johti kahden erän jälkeen lukemin 4-2. Kuopiolaisten kiri kolmannessa erässä oli kuitenkin hurja, sillä neljä tehtyä maalia siivittivät KalPan CHL:n avausvoittoon loppulukemin 6-4. KalPan kirin johtohahmo oli kolme osumaa viimeistellyt Kai Kantola.

Mountfield HK – TPS

TPS-valmentaja Fredrik Norrena oli pettynyt turkulaisten avausotteluun. Hän piti kuitenkin kokemusta kasvattavana.
– Pakko myöntää, että vastustaja oli kaikessa parempi tänään. Viisi omiin ja yksi tehty maali kertovat selvää kieltä. Meillä ei ollut tänään oikeastaan mitään sanaa, mutta emme paina päätä puskaan. Tämä oli meille erittäin hyvä oppitunti, ja uskon, että tämä kasvattaa koko joukkuetta tuleviin peleihin.
– Tunnelma hallissa oli kaiken kaikkiaan hyvä. Kolme ja puolituhatta katsojaa ja hyvä show päällä. Tällä kertaa vastustaja oli meille liian aggressiivinen ja liian nopea reagoinneissaan. Mutta tästä nostetaan katse kohti tulevaa. Perjantaina lähdetään aamujumpan jälkeen kohti Berniä ja lauantaina ollaan taas valmiina uuteen haasteeseen, Norrena kertoi.

KalPa – Malmp Redhawks

KalPan valmennusjohtoon kuuluva Atte Kinnunen oli erittäin tyytyväinen varsinkin kuopiolaisten kolmanteen erään.
– Hyvä viimeinen erä meiltä, tultiin hienosti takaa voittoon. Emme luovuttaneet missään vaiheessa, ja hommat alkoivat sitten kolmannessa erässä loksahdella paikoilleen. Malmö pelaa hyvin samantyylistä jääkiekkoa kuin mekin – se on vauhdikas ryhmä, joka paineistaa vahvasti ja on erittäin luova. Juuri näillä samoilla asioilla me pystyimme torstaina ottelun kääntämään itsellemme.
– Tämä oli meille oikein mainio kauden avaus. Totta kai täytyy myös ottaa huomioon Kai Kantolan hattutemppu, ei ollenkaan hassumpi kauden avaus siinäkään.
– Huomenna sitten palautellaan ja lauantaina homma jatkuu taas Brnota vastaan. Tämä tulos antoi meille mainiot lähtökohdat tulevaan.
Kaikki suomalaisjoukkueiden CHL-ottelut ovat nähtävissä suorina lähetyksinä suoratoistopalvelussa cmore.fi sekä C Moren kanavilla.
Löydät kaikki CHL-uutiset, ottelutulokset ja otteluohjelman osoitteesta CHL:n verkkosivuilta.