Kaksi suomalaisseuraa hakee revanssia torstai-iltana Champions Hockey Leaguessa. TPS kohtaa B-lohkossa Red Bull Münchenin ja HIFK pelaa C-lohkossa HC Bolzanoa vastaan. Molemmat ottelut pelataan suomalaisjoukkueiden kotikaukaloissa.

TPS:n päästävä pois lohkojumbon paikalta

TPS on kahden ottelun jälkeen B-lohkossa viimeisenä. Se on hävinnyt vierasottelut Malmö Redhawksille 4-8 ja Red Bull Münchenille 1-5. Joukkue alkaa tarvita kipeästi pisteitä, mikäli se haluaa pysyä mukana taistelussa lohkon kahdesta kärkisijasta ja jatkopaikoista.
TPS haluaa maksaa Münchenille kalavelat heti viime viikonlopun tappion jälkeen.
– Nyt mietitään tätä ensimmäistä peliä, katsotaan videoita ja keskitytään tuleviin peleihin. Hieno juttu CHL:ssa on se, että saadaan saman tien mahdollisuus maksaa takaisin. Nyt päästään kotiin pelaamaan ja käännetään tämä homma positiiviseen suuntaan, sanoo TPS-maalivahti Rasmus Tirronen.
Münchenin Mads Christensen johtaa kahden kierroksen jälkeen CHL:n pistepörssiä tehoin 3+3, ja joukkuekaveri Trevor Parkes on jaetulla toisella sijalla 3+2 tehopisteellä. Kaksikko upotti viime ottelussa TPS:n verkkoon yhteensä neljä maalia. Christensen teki kypärätempun ja Parkes osui kerran. Saksalaisjoukkue teki kaikki ottelun viisi maaliaan ylivoimalla.
TPS:n parhaat pistemiehet ovat tehot 2+1 tehnyt Simon Suoranta ja 1+2 iskenyt Zach Budish.

HIFK:n vastustajan suomalaishyökkääjä pelikiellossa

HIFK:n saldo CHL:n kahdesta avausottelusta on 5-3 -vierasvoitto puolalaisesta GKS Tychystä ja 1-4 -vierastappio italialaista HC Bolzanoa vastaan. Viime mainittu EBEL-liigan hallitseva mestari asettuu HIFK:ta vastaan torstaina Helsingin jäähallissa.
– Meidän pitää pystyä parantamaan peliämme ja tiiviimpään puolustuspelaamiseen on löydyttävä keinot. Nämä ovat pitkälti tahtopuolen pelejä ja sitä tahtoa pitää löytyä, tuumaa HIFK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin ottelusta.
HIFK:n paras pistemies tämän kauden CHL:ssa on 1+1 pistettä tehnyt Lennart Petrell. Tommi Santala, Erik Thorell ja Henrik Koivisto ovat saalistaneet kaksi syöttöpistettä mieheen.
Bolzano johtaa C-lohkoa voitettuaan HIFK:n lisäksi syksyn avauskierroksella Ruotsin suurseura Skellefteån. Se joutuu otteluun ilman suomalaishyökkääjä Matti Kuparista, joka sai yhden ottelun pelikiellon taklattuaan HIFK:n Petrelliä. Bolzanon paras pistemies on kolme maalia tehnyt ja kahdesti HIFK:takin vastaan osunut Michael Blunden.
Bolzanoa valmentaa Kai Suikkanen.
C More näyttää kaikki suomalaisjoukkueiden CHL-ottelut suorina lähetyksinä suoratoistopalvelussa www.cmore.fi.
Löydät kaikki CHL-uutiset, ottelutulokset ja otteluohjelman CHL:n verkkosivuilta.