Jokerit oli eilen kovan paikan edessä, kun kaksi ensimmäistä välieräottelua voittanut Moskovan TsSKA tuli vieraaksi Hartwall Arenaan. Jokerit oli tavallaan pakkovoiton edessä, sillä nousu 0-3 tilanteesta olisi ollut lähes mahdoton tehtävä supertähtiä vilisevää KHL:n mestarisuosikkia vastaan.

Jokerit kuitenkin vastasi kotikentällään haasteeseen ja joukon kuumimmaksi nimeksi nousi Tommi Huhtala, joka teki kaksi maalia kolmannessa erässä ja nosti Jokerit mukaan taistoon läntisen konferenssin finaalipaikasta.

Maanantai-illan ottelu oli playoffseja parhaimmillaan. Oli vauhtia, taklauksia ja sopivaa lämmittämistä tilanteiden jälkeen. Jokerit tuli kotiotteluunsa myrskyn lailla, mutta TsSKA:n öljytty kone ei ollut yllätettävissä. Moskovalaiset vastasivat samalla mitalla takaisin.
Avauserässä maaleja ei nähty, eikä liiemmin kunnon maalipaikkojakaan. Molemmat joukkueet pelasivat kerran alivoimaa ja olivat siinä hyvässä tikissä. Sekä Henrik Karlsson että TsSKA-virkaveli Kevin Lalande saivat seurata rauhassa puolustusnelikoidensa taistelua.

Yleisö eli loistavasti kamppailun tapahtumissa mukana kannustaen omiaan ja samalla hiillostamalla vastustajan parhaita. Ahkerasti tuomareiden puheilla käynyt liigan ykköstykki Aleksander Radulov oli ”public enemy number 1”, mutta vihellyskonsertti ei ollut hyökkääjän uran ensimmäinen. Hän oli jälleen äärivaarallinen hyökkäyspäässä, mutta Jokereiden puolustuspeli oli todella tiivistä. Hyville maalipaikoille ei ollut toisessakaan erässä asiaa täysin kentällisin.

Erikoistilanteet ovat tärkeässä roolissa etenkin pudotuspeleissä ja Jokereille sattui harmittava nukahdus toisen erän ensimmäisen ylivoiman aikana. TsSKA-pakki Grigori Panin purki keskialueelle ja isäntien viisikon sekasorto johti 2-0-hyökkäykseen. Jan Mursak syötti ja Simon Hjalmarsson viimeisteli takatolpalta vieraat johtoon.
Jokerit sai jatkaa ylivoimalla ja teki elintärkeän tasoituksen vain 25 sekuntia takaiskusta. Kokoonpanoon kuukauden tauon jälkeen palannut Ville Lajunen pommitti maalin Topi Jaakolan ja Juhamatti Aaltosen syötöistä. Näin Jokerit teki kolmannen ylivoimamaalinsa ottelusarjassa. Edelleen joukkue jäi hakemaan ensimmäistä osumaansa täysin kentällisin.
Ottelusarjan yhdeksännessä erässä joukkue sai viimein haluamansa. Jere Sallisen johtama kakkosketju laidoillaan Tommi Huhtala ja Eetu Pöysti jatkoi vahvaa sarjaansa, joka oli alkanut jo Moskovassa. Fyysinen kolmikko sai palkintonsa viiden minuutin pelin jälkeen, kun vastahyökkäys päättyi Huhtalan osumaan. Ratkaisevan syötön tyhjään maaliin tarjoili Pöysti.

Vain pari minuuttia myöhemmin kolmikko oli jälleen vauhdissa. Tällä kertaa hyökkäys pelattiin viivan kautta maalille ja Huhtala oli jälleen asialla, kun hän suti Topi Jaakolan lähettämän kudin verkkoon. Nopeasti Jokerit oli ottanut kahden maalin etumatkan, jota TsSKA ei enää kiinni kuronut.
Lähelle moskovalaiset toki tulivat. Petr Koukalin jäähy oli juuri päättynyt, kun Igor Grigorenko viimeisteli pienestä kulmasta kavennuksen. Ottelua oli jäljellä tässä vaiheessa kolme minuuttia. Iso osa voittoa oli juuri TsSKA:n ykkösketjun pimentäminen. Radulov jäi eilen kokonaan pisteittä.
Ottelusarja jatkuu tänään tiistaina Hartwall Arenassa. Peli alkaa klo 18.30.
Jokerit – TsSKA Moskova 3-2 (0-0, 1-1, 2-1) (Tilastot KHL.ru)
TsSKA Moskova johtaa ottelusarjaa voitoin 2-1. Seuraava ottelu tänään tiistaina Helsingissä. Neljällä voitolla etenee jatkoon.