Mäkihyppylegenda Janne Ahosen ”maailman kalleimmaksi löylykauhaksi” kehuttu harvinaisuuson myytiin lopulta huutokaupassa todella hyvään hintaan.

Huutokaupat.com-sivustolla käyty tarjouskilpailu kohosi lopulta peräti 10 000 euroon, kun Jopi Jantunen päätti toimia vedonlyöntiyhtiö LeoVegasin edustajana.

– En mä sitä ihan henkilökohtaisesti ostanut, vaan firman kautta, Jantunen kertoo Iltalehdelle.

– Saunailloissa on tullut tasaisin väliajoin juttua Jannen ja muiden mäkimiesten tempauksista, ja päätin yllättää asiakkaat ostamalla seuraavaan iltamaan kauhan, josta olemme niin monesti lauteilla puhuneet, hän paljasti löylykauhan tulevaisuudesta.

Löylykauhan tarina on kerrottu jo kertaalleen Ahosen elämänkerrassa Kuningaskotka. Suomalaismäkihyppääjällä oli meneillään uransa paras kausi vuonna 2005 ja energiajuomajätti Red Bull oli kiinnostunut Ahosen, muttei muun Suomen mäkimaajoukkueen sponsoroinnista.

Red Bull tarjosi Ahoselle 300 000 tuhannen pottia pelkästä kypärämainoksesta. Suomalaistähti oli valmis jakamaan rahat lajiliiton kanssa, mutta se ei käynyt Hiihtoliitolle. Lopulta sopimusta ei syntynyt ollenkaan.

– Kauden päätteeksi sain Finnairilta kiitokseksi tämän löylykauhan. Sitä voi sitten miettiä, kumpi olisi ollut kivempi, Ahonen pohti Valavuori Live -ohjelmassa Twitch-netti-tv:ssä.

Huutokaupan tuotosta puolet menee Ahoselle itselleen ja puolet Pelastakaa lapset ry:lle.

Lue lisää:
Mäkihyppylegenda Janne Ahonen myy maailman kalleimpana pidettyä löylykauhaa – Katso kuva!