Jari Litmanen
Jari Litmasen omaelämäkerta Litmanen 10 ilmestyi hollanniksi vapun alla. Kirjan myynti on lähtenyt räjähdysmäisesti liikkeelle ja teos on Alankomaiden kaikkien kirjojen bestsellerlistalla sijalla 5.
– Mahtavaa nähdä korttelien mittaisia ihmisjonoja, jotka odottavan meidän kirjailijamme nimikirjoitusta. Hollantilainen kustantaja on tehnyt hienoa työtä ja on aivan haltioissaan onnistuneesta vierailusta – tämän jälkeen Litmanen 10 tarkoittaa heilläkin paitsi jalkapalloilijaa myös kirjaa!, hymyilee oikeudet myyneen Bonnier Rights Finlandin päällikkö Hanna Kjellberg.
Vierailun tunnelmia löytyy VI Boekenin Facebook-sivuilta.

Litmanen 10 -kirja käy läpi Jari Litmasen huikean matkan Lahdesta maailman suurimmille jalkapallostadioneille, Reipas-juniorista Mestarien liigan voittajaksi ja oman aikansa vaarallisimpien hyökkääjäpelaajien joukkoon. Kuningas Litmanen kertoo nyt omin sanoin uransa suurimmista menestyksistä, isoimmista pettymyksistä ja tärkeimmistä henkilöistä matkan varrelta – miten hän itse on tämän kaiken nähnyt ja kokenut. Litmanen 10 oli viime vuoden myydyin tietokirja Suomessa.
Jari Litmanen nousi suomalaisen jalkapalloilun ensimmäiseksi kansainväliseksi supertähdeksi, kun hän voitti vuonna 1995 Mestarien liigan amsterdamilaisen Ajaxin riveissä ja sijoittui kolmanneksi Kultainen pallo -äänestyksessä, jossa etsittiin Euroopan parasta jalkapalloilijaa. Samana vuonna hänet valittiin ensimmäisenä joukkuelajin edustajana Suomessa Vuoden urheilijaksi. Suomen parhaaksi jalkapalloilijaksi hänet on valittu yhdeksän kertaa.
STT
Kuva: Jaanis Kerkis