Heidi ja Tuomas sanoivat ”tahdon” Hartwall Arenalla, paikalla oli yli 13 000 katsojaa ja puolustaja laukoi Jokereiden molemmat maalit. Melkoinen lauantai-ilta!

Ikionnellinen hääpari sai toisensa hulppeissa puitteissa ja muutenkin ilta oli menestys.

jokerit-barys-häät-211115-12

Voittoisan pelin pääarkkitehti oli Atte Ohtamaa, joka viimeisteli kaksi maalia Barys Astanan verkkoon. Jokerit sai täten kalavelat maksettua Barysille, joka oli ollut edellisviikolla samoin numeroin parempi kotikaukalossaan.

Kahden maalittoman erän jälkeen pelin ratkaisu siirtyi kauden ennätysyleisön 13 046 katsojan edessä kolmanteen. Siinä Jokereilla oli tiukka paikka, kun Jere Sallinen sai kyseenalaisen kaksiminuuttisen ja Barys pääsi vyöryttämään ylivoimalla. Jokerit selvisi pälkähästä ja iski nopeasti perään illan ratkaisun.
jokerit-barys-atte-ohtamaa-211115
Sankariksi nousi Ohtamaa, joka viimeisteli kauden toisen maalinsa vastahyökkäyksen päätteeksi. Puolustaja nousi ryminällä tilanteeseen ja laukoi ruuhkan läpi kiekon pussiin. Laukaus saattoi muuttaa suuntaa Jesse Joensuusta, mutta ottelun jälkeen maali oli vielä merkattu Ohtamaalle.
Puolustaja sinetöi Jokereiden voiton tyhjään verkkoon viimeisellä minuutilla, kun Barys haki kavennusta ilman maalivahtia. Henrik Karlsson sai palkinnoksi kauden neljännen nollapelinsä, joka tuli 24 torjunnalla. Voitto oli Jokereille neljäs tauon jälkeen kuudesta ottelusta. Vain kertaalleen helsinkiläiset ovat jääneet pisteittä. Jokerit jatkaa läntisen konferenssin kakkospaikalla.
Kahdessa ensimmäisessä erässä joukkue hakkasi päätään seinään, jonka nimi oli Pavel Poluektov. Barysin 23-vuotias maalivahti otti kiinni kaiken, muun muassa Pekka Jormakan läpiajon ensimmäisessä erässä. Ensimmäisen 20-minuuttisen alku oli selkeimmin helsinkiläisten hallussa, ja paine vieraiden päädyssä ei tuntunut hellittävän millään. Maaleja joukkue ei kuitenkaan saanut aikaiseksi.
Avauserässä Jokerit vei laukaukset 15-5, mutta toisessa meno tasoittui. Jälleen kotijoukkueen pelaamisessa alkoi näkyä pientä huolimattomuutta hyökkäyspelaamisessa, jolloin vastustaja pääsi iskemään vastaan. Henrik Karlsson torjui 13 kertaa toisessa erässä ja piti pelin tasoissa muutamalla hyvällä pelastuksella.
Ensimmäiset 40 minuuttia Jokerit oli niskan päällä, mutta maalit puuttuivat. Ylivoimalla kiekkoa siirreltiin ja vastuuta väisteltiin hieman liikaa. Alivoimalla homma sen sijaan sujui komealla tavalla. Ville Lajusen 2+2-minuuttisen aikana Barysilla ei juuri paikkoja ollut. Alivoimapelaamisesta joukkueelle voikin antaa puhtaat paperit.
Pelit jatkuvat kotona jo huomenna tiistaina. Tuolloin läntisen konferenssin kärkiottelussa on vastassa Lokomotiv Jaroslavl. Ottelu alkaa tuttuun arkiaikaan klo 18.30.
(Kuvat: Pekka Rautiainen)