Jokereiden voittoputki jatkuu ja Zapolski laittoi nollaennätyksen uusiksi

Jokerit jatkoi voittamattomia esityksiään tiistaina, kun itäisen konferenssin kärkijoukkue Ak Bars Kazan kaatui Helsingissä maalein 3–1. Voitto oli Jokereille jo 15. perättäinen.

Jokerimaalilla Ryan Zapolski torjui 27 kertaa ja teki uuden nollaputkiennätyksen, kun jokerimaali pysyi puhtaana yhteensä 245 minuuttia ja 36 sekuntia. Edellinen seuraennätys 228 minuuttia ja 41 sekuntia oli Tim Thomasin nimissä ja kaudelta 2004-05.
Zapolskin seinämäinen vire päättyi kolmannessa erässä ajassa 50.50, kun Ak Barsin tehokkain hyökkääjä Jiri Sekac laukoi kiekon ensimmäistä kertaa yli neljään tuntiin Zapolskin selän taakse. Amerikkalaisvahti myönsi ennätyksen olevan hieno asia.
– Kyllä se on aika erityistä. Tiesin, että se on tulossa, mutta kun se kuulutettiin, olin ehkä vähän helpottunut. Peli oli tiukka, joten piti vielä keskittyä peliin, mutta oli aika siistiä rikkoa tuo ennätys, etenkin kun se oli Tim Thomasin nimissä, Zapolski pohti vertailua maanmieheensä.

”Vahvoja molemmilla maaleilla”

Jokerit rynnisti avauserään todella kovalla energialla ja iski kaksi maalia. Ensin Jokereiden tehopakki Matt Gilroy tinttasi ylivoimalla kauden kuudennen osumansa, ja neljä minuuttia myöhemmin Antti Pihlström sutaisi Marko Anttilan laukoman irtokiekon toistamiseen Ak Bars-vahti Emil Garipovin selän taakse.
Jokerit pelasi suoraviivaisesti kohti maalia, joka avasi runsaasti tekopaikkoja Garipovin pomputtaessa kiekkoa. Paremmalla onnella irtokiekoissa Jokerit olisi voinut tehdä ottelussa useammankin lisäosuman. Jokerit on päästänyt 15 ottelun voittoputken aikana vain 16 osumaa ja onnistunut itse peräti 52 kertaa.
– Hyvä vire jatkuu. Pelaamme todella tasapainoista peliä. Tänäänkään ei ollut missään vaiheessa hirveätä hätää. Ei vastustaja päässyt hyville maalipaikoille, ja itse tehtiin kolme maalia. Silloin on aika lähellä voittoa. Puhuttiin, että vastustaja pelaa paljon kiekkoa meidän maalille, joten siihen panostettiin, että ollaan molemmilla maaleilla vahvoja. Se toi meille pari maalia, 2–0-maalin maalin edestä tehnyt Pihlström kuvaili.
– Ei kylläkään tunnu siltä, että olisimme voittaneet 15 ottelua putkeen. Joka päivä tullaan samalla tavalla hommiin, tehdään treenit kunnolla ja naureskellaan. Ei ole mitään pakkovoittamisen tarvetta, pelaaminen on rentoa. Ufa ja Kazan ovat olleet sarjan parhaita joukkueita jo vuosia. Nyt olemme nähneet, ettei meillä ole mitään hätää näitäkään joukkueita vastaan, Pihlström jatkoi.

”Iso maali joukkueelle”

Kolmannessa erässä Ak Bars pääsi Sekacin kavennuksen myötä peliin mukaan, mutta Anttilan tälläämä 3–1-lämäri etuylänurkkaan kolme ja puoli minuuttia ennen täyttä aikaa varmisti Jokereiden voittoputken jatkumisen.
– Se oli iso maali joukkueelle. Kaverilla oli siinä vähän painetta, niin ajattelin, etten ainakaan takakulmasta lauo ohi, ettei kiekko ole heti takaisin omassa päässä. Hieno tehdä maaleja, on tässä paikkoja tuhlailtukin, Anttila hymyiili.
– Kova vastustaja oli tänään. Kun heille antaa tarpeeksi antaa paikkoja, varmasti tekevät maaleja. Nämä kaksi viimeistä kotiottelua ovat olleet kovia pelejä, Anttila kuvaili.
Myös ennätysmies Zapolski keräsi kiitokset Anttilalta.
– Onhan hän ollut meidän selkärankamme, ei siitä pääse mihinkään. Hän on torjunut meille monta voittoa. Hieno katsoa kaverin itseluottamusta, hänelle on vaikea tehdä jopa treeneissä maaleja, Anttila kehui.
Jokerit pelaa seuraavan kerran lauantaina, kun vieraskaukalossa on vastassa koko sarjan ykkösjoukkue Pietarin SKA.

Janne ”Nacci” Tranbergin hurja tarina - lue e-kirja ilmaiseksi!
Janne ”Nacci” Tranbergin hurja tarina - lue e-kirja ilmaiseksi!