Jokereilla on KHL-uransa kovin haaste edessä, kun läntisen konferenssin välieräsarja on katkolla vastustajalle huomenna torstaina Moskovassa.

Sarjan tilanne on 3-1 Moskovan eduksi. Kaksi ensimmäistä matsia pelattiin Moskovassa ja Jokerit hävisi molemmat taistelut. Miten käy huomenna, kun edessä on vuoden tärkein ottelu? Löytävätkö Jokerit uutta puhtia moskovalaisten kaatoon vieraskentällä?

Tässä katsaus eiliseen 0-3 tappioon Hartwall Arenassa.

Ongelmia viimeistelyssä
Jokerit tuli neljänteen otteluun samalla tarmolla kuin kolmanteenkin ja oli hallitsevampi osapuoli ottelun alussa. Erinomaisen illan maanantaina raatanut Jere Sallisen ketju oli jälleen johtavassa roolissa. Sallinen osui ensimmäisessä vaihdossaan tolppaan, ja maalille maanantain pelin kolmannessa erässä vaihdettu Stanislav Galimov sai huokaista helpotuksesta.Ottelun alku oli jälleen kuuma ja tilanteiden jälkeen vaihdettiin mielipiteitä asiasta jos toisesta. Tommi Huhtala ja Vladimir Zharkov olivat ensimmäiset, jotka passitettiin keskinäisestä nahistelusta kakkosille rauhoittumaan.

Avausmaali nähtiin ensimmäisen erän puolivälissä. Jokerit pelasi alivoimalla ja lievän ylipelaamisen jälkeen Simon Hjalmarssonille avautui tilaisuus nousta maalille. Ruotsalaishyökkääjä käytti paikkansa sataprosenttisesti ja nosti kiekon ylänurkkaan.
Täysi Hartwall Arena jatkoi omiensa tukemista, mutta Jokerit ei tahtonut millään saada kiekkoa verkkoon. Avauserässä Juhamatti Aaltonen tuhri läpiajon rystynostolla ohi maalin ja Huhtala kilautti lopun ylivoimassa tolppaan. Tilanne tarkistettiin vielä videolta, mutta tolppa oli selviö.

Toisessa erässä TsSKA oli vahvempi ja piti Jokereiden vastaiskut kurissa. Moskovalaisryhmä hyökkäsi syvälle ja koetti isokokoisten hyökkääjiensä kautta ylläpitää painetta isäntien päädyssä. Pitkä vaihtomatka teki Jokereiden puolustukselle vaihtamisen vaikeaksi, mutta erän edetessä kotijoukkue pääsi paremmin peliin mukaan.
Ketjumuutoksista uutta virtaa
Valmennusjohto teki ketjumuutoksia, kun Linus Omark ja Petr Koukal saivat rinnalleen Juhamatti Aaltosen. Steve Moses sen sijaan pelasi Niklas Hagmanin ja Petteri Wirtasen kanssa. Ensimmäinen kolmikko sai erän lopussa hyvän vireen päälle, mutta tiiviisti puolustaneen TsSKA-pakiston keskelle oli vaikea päästä. Maali jäi edelleen odottamaan itseään.

Kolmannen erän alkuun Jokerit tuli jälleen vahvasti, samoin kuin maanantaina. Aleksander Radulov lähti jäähylle kampituksesta ja punakeltaiset pääsivät ylivoimalla hakemaan tasoitusta. Lähellä oli, mutta niin Moses kuin Omark hukkasivat hyvät maalipaikat. Jokereiden terävyys ei ollut tiistaina samaa luokkaa vastustajan kanssa. Joukkue jäi neljän ylivoimansa aikana ilman osumaa.
Vieraat vahvempia erikoistilanteissa
TsSKA paketoi kamppailun omilla ylivoimillaan päätöserässä. Ensin Hjalmarsson teki 2-0, kun peliä oli jäljellä reilut kahdeksan minuuttia ja neljä minuuttia tästä Igor Grigorenko iski niin ikään moskovalaisten pakkopelin aikana. TsSKA hyödynsi näin neljästä ensimmäisestä ylivoimastaan kolme.
Jokerit – TsSKA Moskova 0-3 (0-1, 0-0, 0-2) (Tilastot KHL.ru)
TsSKA johtaa ottelusarjaa voitoin 3-1. Jatkoon tarvitaan neljä voittoa. Sarja katkolla torstaina Moskovassa.
Ensimmäistä kertaa Jokerit on selkä seinää vasten, sillä tappio tietäisi kauden päättymistä. Ottelu alkaa klo 18.30 Suomen aikaa.

Kuvat: Tuomo Tenhunen