Jokerit ei jättänyt minkäänlaista epäselvyyttä joukkueiden paremmuudesta eilen illalla Dinamo Minskiä vastaan pelatussa viidennessä puolivälieräottelussa.

Jokerit rummutti taululle tylyt lukemat 7-1 ja eteni jatkoon otteluvoitoin 4-1.

Viides ottelu oli täydellinen näytös helsinkiläisten ylivoimasta ja kupletin juoni kävi selväksi jo ensimmäisistä vaihdoista lähtien. Jokerit tuli otteluun totaalisen valmiina, luisteli ja taklasi itsensä Dinamon yli heti avausminuuteilla. Kuten lukemista käy ilmi, myös maalinteko luonnistui.

Ensimmäinen osuma syntyi kolmannella minuutilla, kun Jokereiden maalitykki Steve Moses naulasi pudotuspelien kolmannen osumansa Linus Omarkin – kenen muunkaan – syötöstä. Kolme minuuttia myöhemmin Tomi Mäki laukoi suorasta hyökkäyksestä 2-0-osuman. Maali oli Mäelle toinen playoffseissa.
Tämän jälkeen Jokerit piti langat käsissään, eikä päästänyt Dinamoa kaventamaan. Kertaalleen Henrik Karlssonilta tarvittiin huipputorjuntaa, kun hän nollasi Ryan Vescen läpiajossa. Erätauolle Jokerit pääsi 3-0-johdossa, kun sentterinä pelannut Jere Sallinen tykitti kevään ensimmäisen maalinsa.
Toisessa erässä jäähypenkin ovi alkoi heilua ja Dinamo pääsi yrittämään kavennusta ylivoimalla, joka oli joukkueen yksi harvoista avaimista sarjassa. Jokerit pelasi kuitenkin hyvin alivoimalla Karlsson viimeisenä lukkona ja selvisi paineesta.
Toisen erän viimeiset kolme minuuttia olivat ottelun lopullinen ratkaisu. Moses laukoi ensin ylivoiman päätteeksi 4-0, Juhamatti Aaltonen hetkeä myöhemmin ylivoimalla 5-0 playoffsien kolmannella osumallaan ja vielä varmuuden vakuudeksi Tommi Huhtala lähetti kotijoukkueen pukukoppiin 6-0-johdossa tehtyään playoffsien kolmannen maalinsa 0,3 sekuntia ennen summeria.

Kolmannessa erässä Jokerit teki vielä yhden osuman, kun Petr Koukal viimeisteli ylivoimalla lukemiksi 7-0. Ryan Gunderson oli kaukalon tehokkain ja merkkautti maaliin jo neljännen syöttöpisteensä ottelussa. Dinamo sai kuparisensa rikki lopussa, mutta se oli valkovenäläisjoukkueelle laiha lohtu. Jokerit oli pelissä ja sarjassa selkeästi parempi ja passitti Minskin ylpeyden kesälomille.
Jokerit – Dinamo Minsk 7-1 (3-0, 3-0, 1-1) (Tilastot KHL.ru)

Seuraavat pelit
Jokerit kohtaa playoffsien toisella kierroksella joko TsSKA Moskovan tai SKA Pietarin. Vastustaja ratkeaa, kun Dynamo Moskovan ja Lokomotiv Jaroslavlin välinen sarja tulee päätökseensä. Jos Dynamo menee jatkoon, Jokerit kohtaa TsSKA:n ja jos Lokomotiv etenee konferenssivälieriin, helsinkiläisten vastus on SKA.
Joka tapauksessa seuraava ottelusarja alkaa vieraskaukalossa. Jokerit pelaa ensi viikon torstaina ja perjantaina joko Moskovassa tai Pietarissa. Kotiottelut ovat edessä maanantaina ja tiistaina 16. ja 17. maaliskuuta. Lipunmyynti alkaa heti seuraavana päivänä, kun vastustaja on ratkennut eli joko tulevana sunnuntaina tai tiistaina.

Tällä hetkellä Dynamon ja Lokomotivin ottelusarja on moskovalaisjoukkueelle 3-2. Seuraava ottelu pelataan lauantaina Jaroslavlissa, ja jos Dynamo voittaa, alkaa Jokereiden ja TsSKA:n välisen sarjan lipunmyynti sunnuntaina klo 12.00 Lippupisteessä. Jos Dynamon ja Lokomotivin sarja venyy maanantaille seitsemänteen otteluun, alkaa Jokereiden seuraavien kotipelien lipunmyynti tiistaina klo 12.00 Lippupisteessä.
Hartwall Arenassa pelataan joka tapauksessa seuraavat ottelut maanantaina 16. ja tiistaina 17. maaliskuuta. Otteluiden VIP-paketit ja ryhmäliput ovat jo nyt myynnissä. VIP-paketeista saat lisätietoa täältä ja ryhmälipuista täältä.
Jokerit on edennyt KHL:n kahdeksan parhaan joukkueen joukkoon ja toivottaa kaikki tervetulleiksi kannustamaan joukkuetta kohti konferenssifinaaleita!