Jokerit ja Mathis Olimb ovat purkaneet pelaajan sopimuksen.

Olimb, 29, siirtyi Jokereihin täksi kaudeksi pelattuaan neljä edellistä kautta menestyksekkäästi Ruotsin SHL:ssä Frölundassa. SHL:n lisäksi Frölunda eteni viime kaudella Mestareiden liigan CHL:n finaaliin asti, jossa se hävisi Luulajalle. Olimb teki 13 CHL-ottelussa tehot 8+18=26 ja voitti sarjan pistepörssin. Norjalaishyökkääjä valittiin myös CHL:n parhaaksi pelaajaksi.
Jokereissa norjalaishyökkääjä on tehtaillut 38 KHL:n runkosarjaottelussa 7+11=18 tehopistettä.
– Teimme päätöksen yhdessä, mutta olen miettinyt lähtöä jo jonkin aikaa. Päätös oli ehdottomasti vaikea tehdä, koska tuntuu siltä kuin pettäisin joukkuekaverini ja GM Jari Kurrin, Olimb kertoi.
– Vaikka tämä päättyy näin, haluan sanoa, että Jokerit on kohdellut minua hienosti, ja olen saanut niin joukkueen sisällä kuin koko organisaatiolta paljon tukea. Silloinkin, kun peli ei ole sujunut, hyökkääjä jatkoi.
Myös päävalmentaja Erkka Westerlund harmitteli yhteistyön päättymistä, mutta antoi tunnustuksen norjalaishyökkääjän ammattimaiselle työskentelylle.
– Kiitämme Olia panoksesta joukkueelle. Hän on urheilullinen pelaaja, jolla on hyvä asenne. Valitettavasti emme löytäneet hänelle sopivaa roolia tästä joukkueesta, Westerlund totesi.
Jokerit toivottaa Mathisille parasta mahdollista onnea tuleviin peleihin ja tuleville vuosille uralla.