Jokerit hakee tänään Helsingissä välieräpaikkaa – Eeli Tolvanen: "Toivottavasti on halli täynnä"

Jokerit johtaa pudotuspelikevään ensimmäistä ottelusarjaa HK Sotshia vastaan jo voitoin 3–1. Tänään voi jo irrota välieräpaikka.
Helsinkiläisillä on peräti kolme mahdollisuutta edetä KHL:n läntisen konferenssin välieriin. Ottelusarjan viides ottelu pelataan tänään perjantaina Helsingissä. Jokerihyökkääjä Eeli Tolvasen mukaan Sotshi ei antaudu helposti.
Jokerit hävisi ottelusarjan ensimmäisen kamppailun Hartwall Arenalla 2–3, kuittasi ottelusarjassa kuskin paikalle kahdella perättäisellä 7–2-voitolla ja osoitti luonnetta puristamalla kolmannen perättäisen voiton HK Sotshista keskiviikkona maalein 3–2. Jokerit johtaa ottelusarjaa 3–1. Jatkopaikkaan tarvitaan neljä voittoa.
Neljäs ottelu viiteen päivään näkyi keskiviikkona molempien joukkueiden otteissa, ja tunne-etu oli vimmatusti ottelusarjan tasoitusta kotikaukalossaan hakeneella Sotshilla.
Sotshin luistin liikkui liukkaasti, mutta Jokerit nousi onnekkaasti 2–1-johtoon kolmannen erän lopulla. Sotshi tasoitti varsinaisen peliajan viimeisillä sekunneilla ja pääsi pelaamaan jatkoerän alussa ylivoimallakin. Jokerit osoitti luonnetta ja nousi voittoon Pekka Jormakan yksilösuorituksella.
– Ei ollut helppoa, Sotshi antoi tiukassa paikassa kovan vastuksen. He taistelivat kovaa, ja se palkittiin viime hetken tasoituksella. Erätauolla saatiin hyvin puhuttua ja päätettiin yhdessä, että tänään ei hävitä, Jokereiden 1–0-osuman ylivoimalla iskenyt Eeli Tolvanen muisteli torstaina.
– Kyllä tällaisista haastavista hetkistä nouseminen tuntuu todella hyvältä ja kertoo paljon joukkueestamme. Kaikki heittäytyvät joukkueen eteen satasella. Se alivoima jatkoajallakin, ei siinä hirveästi annettu heille mitään. Sitten nousivatkin yksilöt esiin, ja Jore teki hienon ratkaisumaalin, Tolvanen kuvaili.
Jokerijoukkue vietti torstaina ansaittua vapaapäivää, ja vain muutamat pelaajat kävivät hallilla tekemässä vapaaehtoisen harjoituksen.
– On tämä ollut aika kova setti, painettu perättäisinä päivinä pelejä. Hyvin on kyllä jaksanut, sitä vartenhan tässä on koko kausi treenattu. Tultiin tänään vähän haistelemaan areenan tunnelmaa, porukka kävi jäällä ja kaikki tekivät vähän, mitä huvittaa. Huomenna pitää olla taas iskussa, Tolvanen kuvaili välipäivän ohjelmaa.
– Toivottavasti on halli täynnä perjantaina. Siitä tulee ihan varmasti kova peli. Sotshi tulee aivan varmasti antamaan kaikkensa, heillä ei ole enää mitään muuta. Todella fyysinen ja kova kamppailu luvassa, Tolvanen ennakoi.
Jokereiden ja Sotshin viides kohtaaminen alkaa tänään perjantaina klo 18.30 Hartwall Arenassa. Liput hankit kätevimmin Ticketmasterin verkkosivujen kautta. Jokereiden ottelut voi myös katsoa Viasatin kautta.
Kuva: Jokerit.com