Jokerit menetti kahden maalin johdon: ”Momentum kääntyi jo ensimmäisestä maalista”.
Jokerit johti Pekingissä Kunlun Red Staria jo 2–0, mutta hävisi lopulta maalein 3–6. Jokerikapteeni Peter Reginin mukaan ottelun käännekohdaksi nousi jo Kunlunin ensimmäinen maali.
Kunlun hallitsi hienokseltaan jo vauhdikasta avauserää, mutta ainoastaan Brian O’Neill onnistui, kun Peter Regin karvasi ansiokkaasti ja O’Neill niittasi kiekon ylänurkkaan. Kun Roope Talaja ohjasi 2–0-johtolukemat toisen erän alussa, kaikki näytti vielä Jokereiden kannalta hyvältä.
Ottelun henkinen ote kääntyi kotijoukkueelle, kun Kunlun teki kaksi nopeaa maalia toisen erän alussa. Ensin Chad Rau kavensi alivoimalla, ja vain muutamaa minuuttia myöhemmin Martin Bakos pyöräytti vanhanaikaisella pelin tasoihin.
Kunlun ratkaisi ottelun kolmannessa erässä iskemällä peräti neljä osumaa, joista viimeisen tyhjiin. Ville Lajusen 5–3-kavennus vajaat seitsemän minuuttia ennen loppusummeria oli laiha lohtu.
– Heidän ensimmäinen kavennusmaalinsa alivoimalla oli iso käännekohta. Mielestäni emme olleet edes avauserässä kovin hyviä, vaikka saimmekin johtomaalin. Etenkin vieraspelissä kahden maalin johto on iso juttu. Meidän olisi pitänyt tehdä ylivoimalla 3–0-maali, mutta annoimmekin heille kavennusmaalin. He saivat siitä momentumia, joka käänsi ottelun. Meidän ylivoimamme on syypää tähän, itsekin maalia läheltä todistanut Regin sanoi.

Jokerit loi voittoon tarvittavan määrän maalipaikkoja, mutta kaatui puolustuspään virheisiin ja kiekonmenetyksiin. Maalivahdit olivat iskussa, sillä jokerivahti Ryan Zapolski torjui 44 kertaa, ja vastakkaisessa päädyssä Kunlunin Tomi Karhunenkin 40 kertaa.
– Heillä oli hyviä laukojia. Ryan oli etenkin avauserässä hyvä, kun emme pelanneet kovin hyvin. Kolme tehtyä maalia vieraskaukalossa pitäisi riittää voittoon, jos puolustamme tiiviisti. Emme olleet tarpeeksi vahvoja kiekossa ja annoimme helppoja maaleja kiekonmenetyksistä. Se asia täytyy korjata seuraavaan peliin, Regin harmitteli.
Jokerit jatkaa kiertuettaan Vladivostokiin, jossa vastassa on Kunlunin ja Jokereiden tapaan kiivaasti pudotuspelipaikkaa tavoitteleva Admiral. Ottelu alkaa lauantaiaamuna jo kello 9.00.