Jokerit aloitti playoff-pelinsä perjantaina Hartwall Arenassa Dinamo Minskiä vastaan. Jokerit vei peliä, mutta ensimmäinen ottelu päättyi karvaaseen 2-3-tappioon ajassa 72.17.
Lauantaina Jokerit lähti ahnaasti revanssiin jälleen kotonaan. Ensimmäisessä erässä ei tullut tulosta ei tullut, mutta ottelun ratkaisu nähtiin toisessa erässä, jossa isännät juhlivat kolmesti.

Kolmannessa erässä Jokerit pelasi paremmin kuin perjantaina. Nyt ote oli aktiivinen ja Dinamo pakotettiin näkemään vaivaa jokaisen hyökkäyksen eteen heti omasta päästä alkaen. Taktiikka toimi, eikä valkovenäläisjoukkue päässyt läheskään niin hyville tonteille kuin päivää aikaisemmin.Ottelun viimeinen niitti nähtiin minuutti ennen loppua, kun Tomi Mäki runnoi kiekon väkisin tyhjään Dinamo-maaliin. Loppulukemat 4-1 tiesivät sitä, että voitot tasoittuivat 1-1:een.
Jokerit – Dinamo Minsk je. 2-3 (1-0, 1-0, 0-2, 0-1) (Tilastot KHL.ru)
Jokerit – Dinamo Minsk 4-1 (0-0, 3-1, 1-0) (Tilastot KHL.ru)
Playoffsit jatkuvat läntisen konferenssin puolivälierien kolmannella ja neljännellä ottelulla Minskissä maanantaina ja tiistaina. Joukkue matkusti paikan päälle sunnuntaina.

Tänään pelataan ensimmäistä kertaa Valko-Venäjän pääkaupungissa, jossa Minsk Arena on ääriään myöten täynnä. Jokerit pelasi runkosarjassa kaksi kertaa Minskissä. Ensimmäinen ottelu päättyi helsinkiläisten voittoon 3-2 ja toisessa Dinamo oli parempi maalein 3-1. Minsk Arena on KHL:n suurin halli yli 15 000 katsojan kapasiteetillaan ja saattaa myös desibeleiltään olla sarjan kovin. Jokereilla on edessä kova urakka, kun joukkue yrittää hiljentää äänekkään kotiyleisön.
Illan vierasjoukkue on iskenyt kahdessa ensimmäisessä playoff-ottelussa kuusi kertaa kiekon vastustajan verkkoon. Jokaisen osuman on tehnyt eri pelaaja. Kahden kamppailun jälkeen Jokereiden tehokkaimmat pelaajat ovat kahden pisteen Atte Ohtamaa (1+1), Petr Koukal (1+1) ja Linus Omark (0+2). Dinamon ykköshevoset ovat olleet hyökkääjä Charles Linglet (1+2) ja puolustuksen dynamo Nick Bailen (1+2).
Maalissa Henrik Karlsson on aloittanut runkosarjasta tutulla vahvalla vireellä. Torjuntaprosentti on kahden kamppailun jälkeen 92,7. Dinamon maalia avauspelissä vartioinut Lars Haugen huilasi yllättäen lauantain toisessa kohtaamisessa ja Dmitri Miltshakov kantoi torjuntavastuun. On mielenkiintoista nähdä, kumpi pelaa maanantaina Minskissä.
Illan ottelu alkaa Suomen aikaa klo 18.30. Sitä voi seurata suorana lähetyksenä Viasat Hockey Finland –kanavalta sekä Viaplay-verkkopalvelusta. Myös Jokereiden Twitter-tili @jokerithc tarjoaa live-seurannan kamppailusta.
Ottelusarjan voittoon vaaditaan neljä voittoa. Neljäs kamppailu pelataan heti tiistaina Minskissä ja viides peli torstaina Helsingissä. Torstain ottelun lipunmyynti on käynnistynyt tänään Lippupisteessä klo 12.00.