Jokerit oli voittanut edellisistä 4 ottelustaan vain yhden, ennen kuin se kohtasi eilen Metallurg Magnitogorskin.

Mathis Olimb iski tehot 1+2 ja Henrik Karlsson torjui 34 kertaa, kun Jokerit palasi hyvän esityksen päätteeksi takaisin voittokantaan 3-2-lukemin Magnitogorskissa.

Metallurg Magnitogorsk – Jokerit 2-3 (1-0, 0-2, 1-1) (Tilastot KHL.ru)
Jokerit noudatti aiempien vieraspelien kaavaansa ja oli ensimmäisessä erässä hyvin pelissä mukana, jopa hitusen niskan päällä. Vieraat veivät laukaukset 12-11 vaikeassa vieraskaukalossa, mutta vielä ensimmäisessä erässä maalinteko ei luonnistunut.
Kotijoukkue sen sijaan hyödynsi hetkensä, kun Dmitri Arsenjuk katkoi Jesper B. Jensenin avauksen ja eteni maalipaikkaan. Arsenjuk ei onnistunut, mutta taustalta tilanteeseen tullut Artjom Zhelezkov sai survottua kiekon sisään. Henrik Karlsson protestoi voimakkaasti, mutta hidastus näytti, ettei kiekko ollut ruotsalaisvahdin hallussa.

Jokerit ei antanut takaiskun lannistaa, vaan oli toisessa erässä vastustajaa edellä. Tasoitus nähtiin ajassa 24.31, kun Juhamatti Aaltonen (kuvassa) teki yhden kauden hienoimmista osumista. Kansantaiteilija pyöritteli koko vastustajan puolustuksen nippuun maalivahti Vasili Koshetshkinia myöten ja viimeisteli kauden kolmannen osumansa.
Maali antoi lisää uskoa, eikä mennyt kuin seitsemisen minuuttia, kun Jokerit siirtyi johtoon. Tällä kertaa mukana oli onnea, kun Tommi Huhtalan maalin takaa vippaama kiekko meni Oskar Osalan ja maalivahti Koshetshkinin kautta verkkoon. Jos aiemmissa peleissä onni on ollut vastustajan puolella, nyt Jokerit sai rouva Fortunalta pientä apua.
Mathis Olimb syötti molemmat Jokereiden ensimmäiset maalit. Ensimmäiseen pisteen sai myös puolustaja Arturs Kulda, joka näin avasi pistetilinsä jokeripaidassa. Latvialaispuolustaja pelasi torstaina seitsemännen ottelunsa punakeltaisten riveissä.
Metallurgin puolustuspelaaminen oli suhteellisen avonaista toisessa erässä, mutta hyvistäkään paikoista Jokerit ei saanut lisättyä johtoaan. Toisessa päässäkin paikkoja riitti, kun taitavat hyökkääjät pääsivät vahvemmalle puolelleen kaukaloa.
Karlsson otti toisessa erässä 12 torjuntaa, joista erityisesti KHL:n maalipörssiä johtavan Sergei Mozjakinin ja Aleksei Bereglazovin suoraan syötöstä tulleet yritykset vaativat maalivahdilta täydellistä onnistumista. Karlsson ei antanut avauserän takaiskun kismittää mieltä, vaan oli huippuiskussa, kun sitä jälleen vaadittiin.
Kolmannen erän alkuun Jokerit selvitti yhden kaksiminuuttisen ja sai oman mahdollisuutensa ennen puoliväliä. Osala joutui boksiin korkean mailan vuoksi, eikä Jokerit jättänyt tilaisuutta hyödyntämättä. Erinomaisen ottelun pelannut Olimb viimeisteli Niklas Hagmanin irtokiekosta 3-1-lukemat. Maali oli norjalaiselle kauden kuudes.
Maalin jälkeenkin Jokerit jatkoi hyvää peliään ja olisi voinut lisätäkin johtoa. Helsinkiläiset pääsivät suoraviivaisuudella ja nopeudellaan paikoille, mutta viimeistely ei ollut parasta mahdollista luokkaa.
Metallurg tuli maalin päähän, kun Jan Kovar eteni nokikkain Karlssonin kanssa. Huikean illan pelannut ruotsalaisvahti ei aivan saanut pysäytettyä tshekin yritystä, mutta oli joka tapauksessa voiton takuumies. Karlsson kirjautti 34 torjuntaa illan aikana.
Jokerit jatkaa vieraskiertuetta seuraavaksi Ufaan, jossa on vastassa Salavat Julajev Ufa. Ottelu pelataan lauantaina klo 14.30 Suomen aikaa, minkä jälkeen Jokerit suuntaa takaisin Suomeen.