Jokerit rikkoi voittoputkiennätyksen – venyykö tänään lisää?

Jokereiden voittoputki venyi uuteen ennätykseen, kun Ryan Zapolski nollasi Traktorin.
Jokerit teki tiistaina seurahistoriaa, kun joukkue otti jo 12. perättäisen voittonsa kaatamalla Traktor Tsheljabinskin vieraissa maalein 3-0. Ottelu oli odotetun tasainen, mutta erikoistilannepelaaminen toi Jokereille ennätyksellisen voiton.
Jokereiden molemmat ylivoimakentälliset onnistuivat jo ensimmäisen seitsemän minuutin aikana, kun Traktor-puolustaja Nick Bailen hölmöili itsensä kahdesti peräkkäin jäähylle. Ensin Jokereiden tehopuolustaja Matt Gilroy tinttasi viivalta kiekon ohi sisään, ja toisella ylivoimalla ruotsalaishyökkääjä John Norman oli vapaana maalin edessä ja iski vieraat 2–0-johtoon.
Gilroy tälläsi illan toisen osumansa ottelun loppuhetkillä, kun heti aloituksen jälkeen lauottu viivalaukaus livahti Vasili Demtšenkon selän taakse.
– On aina vaikeaa voittaa vieraspeleissä. Saimme kolme pistettä tänään, kolme edellisestä ja yritämme saada kolme myös seuraavasta.. Molemmat ylivoimakentälliset ovat olleet loistaviaa. Yritämme saada kiekoa maalille. Siellä on sellaisia kavereita, jotka eivät saa kiitosta. Esimerkiksi Pekka (Jormakka) ja Jesse (Joensuu) taistelevat maalin edessä tilaa laukaisulinjoille, ja minä ja Nicklas (Jensen) saamme siten vetopaikkoja. Kaikki tekevät hommansa ja ovat osa joukkuetta, Gilroy kiitteli.
– Myös puolustus on ollut loistavaa, Ryan (Zapolski) ollut loistava. hän taistelee joka pelissä ja on aina valmiina, Gilroy ylisti kauden kolmannen nollapelinsä pelannutta maanmiestään.
Voittoennätyksen tuoma energia tuntuu joukkueessa positiivisena vireenä, muttei viekeskittymistä päivittäisestä tekemistä.
– Kaikki tietävät sen, mutta emmme jahtaa ennätyksiä, haluamme vain voittaa, Gilroy sanoi.
Jokerit pelasi avauserän loppupuoliskolla kolme alivoimaa puhtaalla pelillä, joten erikoistilannepelaaminen jatkoi loistavia esityksiään. Traktorilla oli ottelussa useita laadukkaita maalipaikkoja, muun muassa yksi läpiajo, mutta Zapolski torjui totutun varmasti ja pelasi kauden kolmannen nollapelinsä 27 torjunnalla.
– Aikainen johto helpotti vieraspeliä paljon, kiitokset ylivoimapeejille siitä. Vastustaja joutui vähän varpailleen ja ottamaan vähän riskiä. Puolustimme tiiviisti koko illan. Heillä oli avauserässä kolme ylivoimaa, joiden aikana he saivat luotua muutaman paikan, Zapolski kuvaili.
– Kaksitoista voittoa on kova juttu missä tahansa liigassa, erityisesti KHL:ssä. Olemme voittaneet puolet vieraspeleistä tai jotain. Se on siistiä, mutta en halua ajatella sitä liikaa. Täytyy jatkaa kohti seuraavaa peliä. Joukkuehenkemme on parasta, mitä olen nähnyt. Energiaa ja vitsejä riittää. Se on hyvä, tunnelma ei saa olla liian tiukka. Luotamme toisiimme, ja on kiva pelata jätkien kanssa, Zapolski kuvaili.
Myös Traktor-vahti Demtšenko oli erinomainen. Hän torjui 37 kertaa ja kolme läpiajoa, kun sekä Marko Anttila, Norman että Eeli Tolvanen pääsivät ottelun mittaan nokikkain venäläisvahdin kanssa.
Tolvanen kirjautti syöttöpisteen Normanin 2–0-johto-osumaan. Nuorukaisen pisteputki on nyt seitsemän ottelun mittainen, ja kasassa on yhteensä jo 20 pinnaa.
– Tällainen kauden aloitus tuntuu huikealta. Ei saa tyytyä tähän, että ollaan ennätyksessä, pitää vaan jatkaa työntekoa. Joka ilta pitää laittaa työhaalarit päälle ja pelata pinnoista tästä eteenpäinkin, Tolvanenkin muistutti.
– Meillä on aikamoinen kilpailu tällä hetkellä joukkueessa, hyviä äijiä istuu katsomossakin. Meillä on kova tempo treeneissä, joten on helppo tulla peleihinkin, kun treeneissä on menty kovaa. Joukkuehenki on loistava, paljon kuittailua, paljon posia, kiva olla ja tulla hallille. Just sellainen joukkuehenki, josta tykkään.
Jokereiden voittoputki on nyt 12 ja pisteputki 14 ottelun mittainen. Paikka läntisen konferenssin kolmannella sijalla on tukeva, sillä eroa neljäntenä olevaan Dynamo Moskovaan on kymmenen pistettä ja Jokerit on vieläpä pelannut neljä ottelua vähemmän.
Jokereilla on tänään torstaina mahdollisuus venyttää ennätystä, kun vieraskiertue päättyy Toljatissa Ladan vieraana. Kotona pelataan sunnuntaina, kun Salavat Julajev Ufa vierailee Helsingissä.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.