Jokerit sai harjoituskautensa suurimman haasteen eteensä, kun se kohtasi kivikovan SKA Pietarin Vantaan Trio-areenan kiekkoyleisön edessä. Paikalle oli kokoontunut lähes 2 000 jääkiekon ystävää.

Avauserä lähti liikkeelle melko tunnustelevissa merkeissä, eikä laukauksia nähty suuntaan tai toiseen. Jokerit pyrki iskemään kiinni kovalla karvauksella ja saikin muutaman tilanteen SKA:n päätyyn, kun taas pietarilaiset pyrkivät rakentamaan peliä maltillisemmin ja rytmittivät hyökkäyksiä verkkaisemmin.

Ottelun avausmaali syntyi vajaan kuuden minuutin pelin jälkeen, kun SKA purki Jokereiden kovan paineen hyvillä ja nopeilla avaussyötöillä ja käänsi hyökkäykseen kolmella kahta vastaan. Jokeripakit kuitenkin selvittivät tilanteen ja vastahyökkäys kääntyi kahdella yhtä vastaan. Teemu Eronen syötti laidan kautta pystyyn Henrik Haapalalle, joka näki yksinäisen puolustajan pelaavan syötön pois. Haapalan terävä laukaus läheltä painui ohi Magnus Hellbergin ja tilanteeksi 1-0.

Noin puolitoista minuuttia myöhemmin SKA tasoitti pelin 1-1:een, kun Jokerit oli juuri vaihtanut tuoreen viisikon jäälle ja kukaan ei antanut kunnolla painetta, jolloin SKA pääsi vapaasti syöttelemään hyökkäysalueelle. Sergei Plotnikov tasoitti matalalla laukauksella lähietäisyydeltä hyvän poikittaissyötön jälkeen.

Ajoittain Jokereiden paine sai SKA:n tekemään pieniä virheitä ja niiden kautta aukesi lukuisia tilanteita. Aloitusten kanssa helsinkiläisillä jäi lähes koko ottelun ajalta paljon petrattavaa, sillä ne kirjattiin selvästi paremmalla prosentilla vastustajalle.

Fyysisellä osastolla Antti Pihlström ja Marko ”Mörkö” Anttila jakoivat muutaman näyttävän pommin perille. Tosin toisessa erässä Anttila kirjasi itselleen 2+10 minuutin jäähyn, kun hän taklasi vaarallisen näköisesti vastustajaa selkään. Seuranneen alivoiman aikana SKA otti kuskin paikan, kun Alexei Byvaltsev viimeisteli Jori Lehterän ja Plotnikovin syötöistä lukemiksi 1-2.

Kolmannessa erässä ei maaleja nähty, vaikka etenkin loppu oli selvästi Jokereiden. Helsinkiläiset pelasivat rohkeaa kiekollista peliä jopa alivoimalla ja saivat aikaan pitkiä hyökkäyksiä. Lopussa Jokereiden kiri kuihtui outoon vihellykseen, kun jokeripelaajaa rikottiin selkeästi mailalla kesken hyökkäyksen, joukkueen pelatessa ilman maalivahtia. Tilanteesta vihellettiin koukkaamisjäähy, mutta samalla myös jokerijäähy sukeltamisesta.

Kokonaisuutena Jokerit tulee keskiviikkoillan esityksensä perusteella tarjoamaan kannattajilleen monia ilon hetkiä tulevalla kaudella. Petri ”Konna” Kontiola on edelleen kovan luokan pelimies, Henrik Haapalan pelikäsitys taas kestää varmasti KHL-tason ja Mikko Lehtonen ottaa illasta toiseen vastuuta loistavana all-around -pakkina. Lisäksi Brian O’Neill ja Steve Moses ovat jatkuvasti vastustajien riesana hyvän luistelunopeutensa ansiosta.

Illan positiivisiin kuuluvat myös Jokereiden monisatapäisen fanikatsomon raikuvat kannustushuudot ja -laulut, mutta jobinpostiosastolle lasketaan Mika Niemen loukkaantuminen, sillä mies ei pelannut enää ensimmäisen erän jälkeen.

Harjoitusotteluksi kamppailussa jaettiin paljon jäähyjä – peräti 16 kahden minuutin rangaistusta, kaksi kymmenen minuutin rangaistusta ja kaksi viisiminuuttista tappelusta, joten tunnetta oli varsin paljon. Myös muutama torikokous nähtiin vihellysten jälkeen.

Rehdit kättelyt ja keskustelut pelaajien kesken ottelun päätteeksi ja jokeripelaajien kiitokset fanikatsomon suuntaan kruunasivat lopuksi illan.

Jokerit – SKA Pietari 1-2 (1-1, 0-1, 0-0)

Jokereiden päävalmentajan Lauri Marjamäen kommentit ottelusta SoundCloudissa.