F1-kuljettaja Kimi Räikkönen yritti auttaa talousahdinkoon ajautunutta ystäväänsä, mutta joutuikin keskelle epämääräistä rikosvyyhtiä. Räikköstä itseään ei epäillä rikoksesta.

Vyyhti sai alkunsa vuonna 2013 Räikkösen Porkkalan-huvilalla järjestetyistä juhannsujuhlista. Räikkösen silloisella luottoystävällä meni huonosti, ja hän oli hermoromahduksen partaalla. Kaverukset laativat miljoonadiilin, jonka oli tarkoitus nostaa ystävä takaisin jaloilleen.

Suunnitelma epäonnistui, sillä Räikkösen ystävä jätti myyntitulot ilmoittamatta verottajalle. Tapahtunutta seurasi rikostutkinta, ja Räikkönen joutui poliisin kuulusteltavaksi todistajan roolissa.

Nyt Räikkösen silloinen luottoystävä on todettu syylliseksi 700 000 euron veronkiertoon. Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi 44-vuotiaan miehen vuoden ja kymmenen kuukauden ehdolliseen vankeuteen törkeästä veropetoksesta ja törkeästä kirjanpitorikoksesta.

Mies sai rangaistukseen alennusta ja vältti vankilan, kun hän suostui syyteneuvotteluun ja tunnusti rikokset oikeudessa.

Vyyhdin käsittely oikeudessa jatkuu osin yhä.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täällä.

Vuonna 2013 järjestetyissä juhannusjuhlissa paikalla olivat Räikkösen ja luottoystävän lisäksi muun muassa Räikkösen silloinen asiainhoitaja Riku Kuvaja, nykyinen asiainhoitaja Sami Visa sekä julkisuudesta tunnetut liikemiehet Carl Danhammer ja Aki Seeck.

Carl Danhammer kuoli viime viikolla.

Lähde: Ilta-Sanomat

Lue myös:

Kimi Räikkönen lopettaa F1-uransa – ”On uusien asioiden aika”

Uniikki avautuu erikoisimmasta keikkamuistostaan – esiintyi Kimi Räikköselle luksusveneen porealtaassa