F1-kuljettaja Valtteri Bottas on yksi maailman tunnetuimpia suomalaisia, mutta oikeastaan kukaan ei tiedä hänestä juuri mitään. Suplassa ilmestyneessä Suoraa puhetta minusta – Valtteri Bottas -podcastin ensimmäisessä jaksossa kuullaan rohkea ja avoin Valtteri Bottas, joka puhuu tunteistaan, rakkaudesta, rahasta ja vaikeuksistaan tavalla, jollaista häneltä ei ole ennen kuultu.

Olen aina tietoisesti pitänyt asiat omana tietonani ja poissa julkisuudesta. F1-maailmassa kun on lopulta todella vähän aitoja asioita, niin on ollut kiva pitää oma elämä aitona ja vain lähipiirin tiedossa. Monihan luulee tuntevansa minut, vaikka se ei tietenkään pidä paikkaansa, mutta nyt avaan asioita ensimmäistä kertaa julkisesti. Tämän podcastin tekeminen hieman jännitti, mutta loppupeleissä se oli todella positiivinen ja mielekäs kokemus, Bottas kertoo.

Sarjan ensimmäinen jakso on julkaistu Suplassa tänään. Starttijaksossa Valtteri avaa elämänarvojaan ja puhuu mm. tilanteesta, jossa henkinen pahoinvointi meni äärimmilleen vuosina 2014-2015.
Bottaksen mukaan kuskien painoa tarkkailtiin tuohon aikaan tiukasti, ja tallikaverin huomattavasti pienempi elopaino sai Valtterin näännyttämään ja treenamaan jopa sairaalloisella tavalla.

– Painot piti vetää minimiin, ja se homma lähti mulla vähän lapasesta, Bottas avaa.

Hän saattoi esimerkiksi harjoitusohjelmaansa kuuluvan juoksulenkin jälkeen lähteä salaa valmentajaltaan uudelleen samanlaiselle lenkille. Ylitreenaaminen yhdistettynä minimiin pudotettuun ruokavalioon pisti lopulta myös mielen sekaisin. Samalla kuvioon tulivat jatkuva väsymys ja uniongelmat. Lopulta tuolloinen puoliso puhalsi pelin poikki ja kehoitti Valtteria hakemaan tilanteeseensa ammattiapua, sillä mies oli enää vain varjo entisestä.

Lisäksi Valtteri avautuu jaksossa tiimikaverinsa Jules Bianchin kuolemasta, joka vaikutti Valtteriin syvästi.

Se kolari jotenkin iski tosi pahasti muhun henkisesti. Kerran mä olin matkalla ja me puhuttiin exän kanssa lennoista. Hän sanoi mulle, että toivottavasti lento menee hyvin. Mä sanoin, että jos se putoaa niin mitä sitten? Sitten se putoaa, ja mä vaan häviän täältä. Tällasia ajatuksia alkoi tulla, ja millään ei ollut enää mitään väliä. Vaikka puhuin kuolemasta, niin se ei hetkauttanut mua millään tavalla, Valtteri kertoo.

Sarjan isäntänä ja haastattelijana toimii F1-selostajana tunnettu ja koskettavan Aki Hintsa – Voittamisen anatomia –kirjan kirjoittaja Oskari Saari.

Tiesin Valtterin olevan tällainen iso mysteeri koko kansalle, ja olikin kiehtovaa päästä purkamaan hänen kanssaan ajatuksia elämästä. Olen tuntenut Valtterin jo 10 vuotta, mutta silti yllätyin miten sinut hän on itsensä kanssa. Huomaa, että on joutunut kovasti pohtimaan itseään ja katsomaan matkalla useasti peiliin. Oli hieno huomata miten kypsästi ajatteleva nuori mies mystisen kuoren takana olikaanOskari Saari sanoo.

Lue myös:

Oho! Aleksi Valavuori sai Kalle Palanderin mukaan erikoiseen hankintaan – kohteena Valtteri Bottas: ”Kato Carlos mitä mä löysin!”

Teemu Selänne paljasti Aleksi Valavuorelle yksityiskohtia kohtaamisistaan Linda Lampeniuksen kanssa – ”Peli loppui aina hetkeksi”