Maajoukkuelegenda Teemu Tainio: Islannilla mahdollisuudet tehdä "Tanskat" EM-kisoissa

Yksi Suomen kaikkien aikojen jalkapalloilijoista, ”Tornion terrieri” Teemu Tainio uskoo, että Islannilla on mahdollisuus seurata Tanskan jalanjälkiä ja tehdä seuraava pohjoismainen jättiyllätys jalkapallon EM-lopputurnauksessa.
Tainio toimii Betssonin kansainvälisenä jalkapalloasiantuntijana 1.6.2016 alkaen EM-kisojen loppuun asti. Omalla pelaajaurallaan Tainio pelasi pääsarjatasolla Suomessa, Ranskassa, Englannissa, Hollannissa ja Yhdysvalloissa, joten perspektiiviä eurooppalaisesta jalkapallosta löytyy. Vedonlyönnin ystäväksi tunnustautuva Tainio on asettanut panoksensa mestariksi Ranskaan sekä yllättäjä-Islantiin. Kisojen maalikuningas taas saattaa löytyä rakkaasta osoitteesta.
– Pelasin Ranskassa futista kahdeksan vuoden ajan. Ranska oli tuolloin huipulla ja heti 1998 pääsin kokemaan Ranskan maailmanmestaruuden sen omissa kisoissa. Jengi oli tosi kova. Huuma oli mahtava, joukkuetta tuettiin ja kaikkialla pystyi aistimaan ihmisten tuen joukkueelleen. Nyt muutaman laihan vuoden jälkeen koko Ranska on taas joukkueen tukena ja joukkue timanttia. Les Blues lentää jälleen mestaruuteen kotimaassaan ja ottaa paineet positiivisena asiana, Tainio sanoo.

– EM-kisoissa on nähty yllätyksiä ennenkin: Tanska, Kreikka, joten miksei pieni ja sympaattinen Islanti. Sillä ei ole kaikkein kovin lohko ja jatkoonpääsy on täysin mahdollinen. Sen jälkeen jatko-otteluissa on kyse yksittäisistä peleistä, ja niissä voi tapahtua mitä vaan etenkin, kun Islannin pelaajat ovat tottuneet erittäin laadukkaaseen joukkuepelaamiseen. Kerroin 150 on kieltämättä houkutteleva. Islanti on myös mahtava esimerkki siitä, mitä Suomikin voi saavuttaa. Vilpittömästi onnittelen Islantia ja toivon heille menestystä kisoissa, mutta menestys yskähdelköön syksyllä alkavissa MM-karsinnoissa, joissa Suomi matkaa ensimmäisen vierasotteluunsa saarelle, Tainio jatkaa.
Kisojen maalikuningas löytyy rakkaasta seurasta
Kun mietitään kenestä tulee kisojen maalikuningas, Tainio nostaa ensimmäisenä nimenä esiin Saksan Thomas Müllerin.
– Maalikunkku löytyy yleensä joukkueesta, joka pelaa paljon otteluita ja menee kisoissa pitkälle. Saksa tekee sen käytännössä aina. Tämä heppu Müller tuntuu olevan aina oikeassa paikassa oikeaan aikaan kun puhutaan maalin teosta, hänellä on ainutlaatuinen lahja nuuskia mihin pallo kimpoilee ja viimeistellä armottomasti. Historia puoltaa saksalaisia maalikuninkaita arvoturnauksissa Müller… Klose, jne., Tainio kertoo.
Saksan Thomas Müllerin rinnalle Tainio nostaa mielenkiintoisen ja Euroopan ehdottomaan hyökkääjäeliittiin itsensä nostaneen Englannin Harry Kanen.
– Toivon Englannille menestystä. Joukkuetta valmentaa minullekin varsin tuttu mies, Roy Hodgson. Takana on mahtava puhtaan pelin karsinta, ja maaliverkkokin heilui. Se antaa uskoa siihen, että näin käy kisoissakin. Joukkueesta nimittäin löytyy maalintekovoimaa. Ja tässä roolissa nostan suosikikseni minulle tutun kaverin, Harry Kanen. Mies pelaa minulle rakkaassa seurassa Tottenhamissa. Kyllä, tässä vedossa on tunteetkin pelissä, Englanti ja Kane ovat suosikkejani, mutta kyse ei ole pelkästään tunteesta. Harry saattaa hyvinkin nakuttaa jopa hatun jossain alkusarjan ottelussa, kun kaikki osuu kohdalleen. Ja miksei osuisi, sillä Roy kyllä tietää mitä tekee, Tainio lataa.
Jalkapallon EM-lopputurnaus pelataan Ranskassa 10.6-10.7.2016.


Saat kympillä 60 euroa pelirahaa ja ilmaiskiekat

Yhdellä 10 € talletuksella saat

  • 60€ pelirahaa
  • 25 ilmaiskierrosta Book of Deadiin
  • Bratislavan kasinomatkan arvonta

Jä vastaus

Your email address will not be published.