Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkue eteni MM-kisoissa välieriin kaatamalla Venäjän torstai-iltana lukemin 4-3.
Yksi Suomen voiton takuumiehistä oli erinomaisesti kisoissa esiintynyt Eeli Tolvanen, joka ampui kypärätempun, eli kolme maalia vastustajan verkkoon.
Oulun Kärppien Jesse Puljujärvi oli joulukuussa alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Suomen johtavia pelaajia. Kesken kisojen alle 18-vuotiaiden maajoukkueeseen Kärppien pronssiottelun jälkeen liittynyt Puljujärvi osoittaa johtajuutta myös näissä kisoissa ja oli tärkeä palanen Suomen ylivoimassa.
Puljujärvi teki toisessa erässä Suomen toisen maalin ylivoimalla ja syötti Tolvasen ylivoimaosuman saman erän lopussa.

Suomen maalilla torjui Ukko-Pekka Luukkonen ensimmäistä kertaa, koska aikaisemmissa otteluissa pelannut Leevi Laakso joutui jäämään sairastumisen vuoksi sivuun.
Välierässä Suomi kohtaa USA:n. Toisen välieräparin muodostavat Kanada ja Ruotsi. Molemmat välierät pelataan lauantaina. Finaali ja pronssiottelu pelataan sunnuntaina.