Suomen alle 20-vuotiaat leijonat kohtaavat tänään illalla MM-kisojen kultaottelussa Venäjän. Suomen ykköskentän oikea laitahyökkääjä, vasta 17-vuotias Jesse Puljujärvi on noussut kisojen aikana todelliseksi supersankariksi uskomattomilla taidoillaan, joiden ansiosta hänen povataan olevan ensimmäinen suomalainen koskaan, josta voi tulla NHL:n varauskierroksen ykkösvalinta.
Puljujärvi johtaa MM-kisojen pistepörssiä ennen tänä iltana pelattavaa finaalia tehoilla 5+10. NHL:n ykkösvalinnan manttelia on tähän asti kantanut amerikkalainen Auston Matthews, joka on kerännyt kisoissa tehot 7+4 ja johtaa maalipörssiä. Matthews on kuitenkin pistetilastossa vasta kolmantena Sebastian Ahon ja Patrik Laineen välissä (molemmat Suomen ykköskentässä). Sekä Puljujärvellä että Matthewsilla on tänään mahdollisuus kasvattaa tilastojaan, sillä Suomi on finaalissa ja USA kohtaa pronssipelissä Suomelle välierässä hävinneen Ruotsin.
Alla olevassa videossa nähdään Puljujärven taitavia kiemuroita, kun hän jekuttaa junioreita vanhukseksi naamioituneena. Alussa parrakkaan konkarin peli ei suju kovin jouhevasti, mutta kun maila vaihdetaan, meno alkaa näyttää aidolta ”Puljulta”.
Katso alta miten sulavan näppärästi 191-senttinen Puljujärvi pyörittää kokonaista juniorikentällistä!

Kuva: Leijonat.fi / Petteri Vilkki