Räikkönen ja Bottas mukana kärkitaistelussa – Formula 1 -kausi käynnistyy pian

F1-kausi 2015 käynnistyy maaliskuun 15. päivä Australian Melbournessa. Päätösosakilpailu ajetaan Abu Dhabissa 29. marraskuuta. Kauden aikana ajetaan yhteensä 20 osakilpailua. MTV Total ja MTV Katsomo näyttävät tuttuun tapaan jokaisen kisaviikonlopun tapahtumat suorana lähetyksenä ensimmäisistä vapaista harjoituksista aina Grand Prix’n jälkihöyryihin saakka.
Formula 1 -kausi 2015

  • 15.3. – 29.11.
  • 20 osakilpailua
  • Kaikki osakilpailut, aika-ajot ja harjoitukset MTV Totalilla ja nettipalvelu MTV Katsomossa
  • Kaikki tv-lähetykset MTV Max -kanavalla HD-laatuisena
  • Rinnakkaislähetyksissä mm. reaaliaikainen tilanneseuranta
  • Uutuutena studiossa käytettävä Piero-analyysityökalu
  • MTV Katsomossa on myynnissä erityinen F1-kausituote hintaan 99,95€ (alk.)
  • Kisakoosteet palaavat MTV3-kanavalle

Formula 1 -kausi sisältyy MTV Total ja MTV Total Sport -paketteihin sekä Katsomon MTV Total Sport -pakettiin. Katsomosta voi halutessaan hankkia katseluoikeuden vain Formuloita varten. Sen ennakkomyyntihinta on 99,95€ (ti 3.3. – su 15.3.) ja normaalihinta 119,95€ (ma 16.3. ->).
Kaikki 20 osakilpailua, niiden aika-ajot ja harjoitukset nähdään suorana lähetyksenä HD-laadulla MTV Total -pakettiin kuuluvalla MTV Max -kanavalla. Virittäytyminen aika-ajoihin alkaa tuntia aiemmin ja osakilpailun alla ennakkolähetys käynnistyy jo puolitoista tuntia ennen punaisten valojen sammumista. Lähetykset ovat saatavilla myös nettipalvelussa MTV Katsomossa.
Kisaviikonloppujen koosteet palaavat MTV3-kanavalle. Maikkarilla nähdään koosteet perjantain vapaista harjoituksista, lauantain aika-ajoista ja sunnuntain osakilpailusta. Koko kilpailu uusitaan maanantaisin.
MTV tuo studiolähetykset kisaviikonloppuihin – reaaliaikaista tulosseurantaa rinnakkaislähetyksessä
Kisaviikonlopun tapahtumia analysoidaan alkavalla kaudella myös Formula 1 -studiossa.
– Studiossa pääsemme tarkemmin analysoimaan radan tapahtumia, sekä nostamaan F1-autojen tekniikkaa esiin entistä enemmän, MTV Sportin urheilutuottaja Jani Merimaa sanoo.
– Studiolähetyksissä pureudutaan entistä vahvemmin kuljettajiin ja heidän taustoihinsa, tallien välisiin voimasuhteisiin sekä lajin ajankohtaisiin asioihin ja ilmiöihin, Merimaa lisää.
Studiolähetyksissä on käytössä laadukkaita teknisiä analyysityökaluja, joiden avulla kilpailun merkittävimmät tapahtumat saadaan purettua kotikatsojille.
Formula 1 -studiot rakennetaan 12 osakilpailun ympärille. Studioisäntänä on Tomi Tuominen, joka on vuosien aikana tullut tutuksi paitsi MTV:n monista moottoriurheiluohjelmista, myös rallin MM-sarjan kartturina. Selostajana jatkaa Oskari Saari ja asiantuntijoina Toni Vilander, Mika Salo ja Ossi Oikarinen. Varikkotoimittajana on Timo Pulkkinen.
MTV Total-paketteihin sisältyy tuttuun tapaan myös rinnakkaislähetys, joka tarjoaa jaetulla tv-ruudulla reaaliaikaisen tulosmonitorin sekä mahdollisuuden seurata kilpailua in-car-kamerasta.
MTV Total –pakettiin kuuluvalla MTV Sport 1 –kanavalla esitetään kauden aikana kaksi F1-aiheista erikoisohjelmasarjaa: Inside Grand Prix ja GP Confidential. Ohjelmat ovat englanninkielisiä.
Radio Nova, mtv.fi, sosiaalinen media…
Formula-kautta seurataan myös MTV:n muissa välineissä kuten Radio Novalla, sosiaalisen median eri kanavissa ja mtv.fi-sivustolla.
Kauden lämmittäminen alkaa Radio Novan F1-illassa perjantaina 6. maaliskuuta klo 18-20. MTV3-kanavalla ennakoidaan kauden alkua sunnuntaina 8. maaliskuuta klo 18.25.
Osoitteesta mtv.fi/sport/f1 löytyy uutisten lisäksi mm. kattava F1-tulospalvelu, reaaliaikainen minuuttiseuranta jokaisesta GP:stä ja LIVE-kuvagalleria. F1-uutiset löytyy näppärästi myös mobiililaitteilla uunituoreesta MTV Uutiset -sovelluksessa. Formulauutiset, live-seuranta, tilastot ja tv-lähetysajat löytyvät myös MTV Tekstikanavan sivuilta 270-289.
Twitter: @MTVf1 ja #MTVF1
Facebook: MTVf1
Kimi Räikkönen ja Valtteri Bottas valmiita menestymään
Lisää mielenkiintoa alkavaan kauteen tuo Kimi Räikkösen ja Valtteri Bottaksen taistelu sarjan kärkisijoista. Räikkösen vauhti Ferrarilla on ollut talvitesteissä lupauksia herättävää ja jo viime kaudella palkintopallille nousseelta Bottakselta odotetaan Williamsilla paljon myös tällä kaudella. Mies itse on asettanut tavoitteekseen nousun korkeimmalle korokkeelle.
– Sitä minä metsästän. En ole ennustaja, mutta uskon kovasti, että se voi olla mahdollista, Bottas sanoi jo Jerezin testien yhteydessä.
Räikkösen viime kausi oli vaikea, mutta mies oli innoissaan alkavasta kaudesta heti ensimmäisistä testeistä lähtien.
– Koko paketti on aikamoisesti parempi kuin mihin jäimme viime vuonna, Räikkönen kehui autoa.
Kauden 2015 F1-kalenteri:
(F1-kilpailujen lisäksi MTV Totalilla ja MTV Katsomossa näytetään suorina lähetyksinä GP2- ja GP3-sarjojen osakilpailuja. GP2-sarjassa kilpaillaan 11 viikonloppuna, GP3-sarjassa puolestaan yhdeksänä kisaviikonloppuna.)
13.–15.3. Australia
27.–29.3. Malesia
10.–12.4. Kiina
17.–19.4. Bahrain (*)
8.–10.5. Espanja (**)
21.–24.5. Monaco (*)
5.–7.6. Kanada
19.–21.6. Itävalta (**)
3.–5.7. Britannia (**)
17.–19.7. Saksa (**)
24.–26.7. Unkari (**)
21.–23.8. Belgia (**)
4.–6.9. Italia (**)
18.–20.9. Singapore
25.–27.9. Japani
9.–11.10. Venäjä (**)
23.–25.10. USA
30.10.–1.11. Meksiko
13.–15.11. Brasilia
27.–29.11. Abu Dhabi (**)
(*) Kisaviikonlopun yhteydessä ajetaan GP2-sarjaa
(**) Kisaviikonlopun yhteydessä ajetaan GP2- ja GP3-sarjaa