Jokerit kaatoi sunnuntain kuumassa KHL-näytelmässä Slovan Bratislavan kotikaukalossa maalein 3–0 (1–0, 1–0, 1–0).

Jokeri-kasvatti Tomi Mäen juhlaottelussa helsinkiläisten sankariksi nousivat nollapelin torjunut Ryan Zapolski ja kaksi maalia viimeistellyt Sakari Manninen (kuvassa).

KHL:n läntisessä konferenssissa kolmantena porskuttava Jokerit jatkoi voittokulkua nujertamalla kovan taistelun jälkeen nyt jo seitsemän ottelun tappioputkeen ajautuneen Slovan Bratislavan.

Jokerit pelasi nousujohteisen kamppailun ja varsinkin toinen erä oli isänniltä todella vahva kotiyleisön edessä. Helsinkiläiset jatkoivat kotiotteluiden pisteputkensa jo kymmenen ottelun mittaiseksi.

– Olimme paremmalla jalalla liikkeellä kuin vastustaja ja peli oli oikeastaan koko ajan meidän hallinnassa. Hieno voitto, Jokeri-laituri Sakari Manninen niputti.

Jokeri-laituri Tomi Mäki pelasi 618. kamppailunsa kasvattajaseuransa paidassa ja nousi Jani Ritan ohi kaikkien aikojen ottelutilaston ykköspaikalle. Punakeltaisten leirissä pelattiinkin kapteenina toimineelle ”Mäksälle”

– Omistettiin tämä voitto ihan täysin ”Mäksälle”. Hän on kokenutta kaartia ja johtava isähahmo. 618 ottelua samassa seurassa on todella kunnioitettava määrä, johon moni kaveri ei pysty. Mäksä ottaa joukkuekaverina kaikki huomioon ja tekee kaukalossa pyyteetöntä työtä ja voittavia asioita, joita ei aina tehotilastoissa näy. Mäksällä on suuri sydän ja hän antaa kyllä ihan joka pisaran itsestään kopissa ja kentällä, Manninen ylisti.

Avauserä oli tasainen ja molemmilla oli useita hyviä maalipaikkoja. Tauolle lähdettiin kuitenkin Jokerien 1–0-johdossa, kun loistavan ottelun pelannut Manninen iski irtokaran sisään maalin edestä. Syöttöpisteet kirjattiin hyvän maskin Slovan-vahdin Marek Ciliakin eteen tehneelle Henri Ikoselle ja viivakudin toimittaneelle kanadalaispuolustajalle Karl Stollerylle.

– Itsellä on ollut vähän hiljaisempaa maalinteon suhteen viime aikoina. Ensimmäisessä maalissa Ikonen teki hyvän työn maskissa ja toisessa pääsin laukomaan hyvästä poikittaissyötöstä, Manninen kertasi.

Jokerit määräsi tahdin toisessa erässä, jossa punakeltaiset olisivat voineet ratkaista kamppailun lopullisesti. Helsinkiläiset heiluttivat verkkoa kertaalleen, kun Manninen latasi mielipaikaltaan oikealta pointilta kiekon tarkalla laukauksella verkon perukoille pelintekijä Brian O´Neillin ja voimalaituri Jesse Joensuun esityöstä kahden miehen ylivoimalla.

– Melkein jokaisen treenin jälkeen ammutaan kiekkoja sieltä. Hyvä, että upposi nyt, Manninen tuumasi.

Jokerien sisäisen pistepörssin kärkeen takaisin noussut Manninen on muodostanut viime otteluissa toimivan hyökkäystrion liukasliikkeisen Pekka Jormakan ja ensimmäistä kertaa Jokeri-paidassa kotiyleisön edessä pelanneen tulevaisuuden lupauksen Kristian Vesalaisen kanssa.

– Kristian on huikea tulevaisuuden tähti. Luistelu, laukaus ja kaikki ominaisuudet ovat kunnossa. Hänellä on kaikki supertähden ominaisuudet. Kristian on myös mahtava persoona, eikä ole kopissa omissa oloissaan, vaan osallistuu keskusteluihin. Kaikesta näkee, että hän rakastaa jääkiekkoa. On etuoikeus pelata hänen kanssaan, Manninen hehkutti.

Loppulukemat Jokereille viimeisteli tyhjään rysään osunut maalinälkäinen puolustaja Alex Grant.

Helsinkiläisten maalilla jenkkivahti Ryan Zapolski tarvitsi kauden toiseen nollapeliinsä 22 torjuntaa. Mukaan mahtui muutama isäntien kannalta todella arvokas pelastus.

Jokerit jatkaa kauttaan ensi viikolla vieraskiertueella: keskiviikkona vastaan asettuu Spartak Moskova, perjantaina Petri Kontiolan edustama Lokomotiv Jaroslavl ja ensi sunnuntaina Severstal Tsherepovets.

Kuva: Wikimedia Commons