Snooker on hiljainen urheilulaji, jonka turnauksissa tuhannet katsojat seuraavat hiirenhiljaa ja keskittyneesti verkapöydällä tapahtuvia millintarkkoja lyöntejä.

Hiljaisuutta tarvitaan, koska laji on vaikea ja pelaajien täytyy keskittyä suorituksiinsa huolellisesti ilman häiriöitä, aivan kuin esimerkiksi golfissa ja tenniksessä.

Sunnuntaina pelatussa Snookerin Masters-finaalissa hiljaisuus rikottiin varsin erikoisella tavalla, kun YouTube-kanava Troll Stationin ”pränkkeri” täräytti finaalin ratkaisevilla hetkillä äänille voimakkaita pieruääniä.

Pränkkeri sai äänet aikaan elektronisella pierukoneella ja hän oli harjoitellut temppuaan turnauksessa jo kuusi päivää aiemmin. Mies toisti tempauksensa sunnuntain finaalissa, jossa Stuart Bingham ja Ali Carter kamppailivat 250 000 punnan (noin 293 000 euroa) palkintopotista.

Finaalin viidennessä erässä kesken Binghamin lyöntiä katsomosta alkoi kuulua voimakkaita pieruääniä. Erotuomari keskeytti pelin ja alkoi etsiä häirikköä Binghamin kanssa. Tähyilyn aikana ilmoille kajahti lisää pieruja vielä äänekkäämmin, jolloin finaalia paikan päällä seuranneet 2 000 katsojaa räjähtivät nauruun.

Yleisö saatiin kuitenkin rauhoitetua ja peli jatkui. Bingham voitti lopulta finaalin10-8.

Myöhemmin pränkkeri paikallistettiin ja hänet heitettiin pois katsomosta. Alla Troll Stationin julkaisema video tapahtuneesta.

Lähde: The Independent