Suomen yleisurheilun tämän hetken kärkinimi, pika-aitajuoksija Annimari Korte arvostelee Yleä kilpailujen myöhäisistä aikatauluista.

Korte avautui maanantaina Twitter-tilillään kyseenalaistaen voimakkaasti Ylen vaikutusvaltaa kisapäivän ohjelman laatimisessa. Hänen mukaansa illalle sijoittuvat kisat lisäävät loukkaantumisriskiä ja heikentävät vireystilaa.

Mikäli päivitys ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Ylen päätöksien johdosta meillä aitureilla varsinkin on suurentunut loukkaantumisriski jokaisessa kilpailussa ja vireystila tuloksentekoon myös heikentynyt, Korte kirjoittaa Twitterissä.

– Klo 21 on yleensä kylmä, usein 4–5 astetta kylmempi kuin klo 18. Varsinkin pikajuoksussa loukkaantumisriski on todella suuri, sekä huipputulosten teko vaikeaa. Klo 21 on myös urheilijoille normaali nukkumaanmenoaika, eli vireystila on silloin heikoimmillaan.

Mikäli päivitys ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Lahdessa 7.6 kerroin järjestäjille etten tule kisoihin, jos laji on 19.30 jälkeen. En halunnut ottaa mitään riskiä, jos keli olisi huono. Yle väitteli vastaan, mutta lopulta päätyi mun antaa juosta klo 19.15.

– Katsojaluvut klo 19.15 olivat loistavat 71 8000. Eli katsojalukuihin ei vaikuttanut se, että kisa käytiin aiemmin. Kumpi on tärkeämpää, TV:n lähetysajat vai urheilijoiden terveys ja tulokset?