Suomi kuritti Kanadaa – nähdäänkö finaalissa revanssi?

Vuoden 2016 MM-kisoissa on nähty monia yllättäviä käänteitä, kun kaikki pelit eivät olekaan edenneet ennakko-odotusten mukaisesti. Niin kävi myös eilen. Kanadan maalitilasto ennen eilistä peliä Suomea vastaan oli huikea 34-4. Kanada oli voittanut siihen mennessä kaikki pelinsä murskaluvuin.
Alkusarjan viimeisessä pelissä Kanadaa vastaan asettui altavastaaja Suomi. Miksi Suomi oli altavastaaja, vaikka myös Leijonat olivat voittaneet kaikki pelinsä olematta kertaakaan edes tappiolla? Vastaus on Kanadan pelaajamateriaalin syvyys ja tilastollinen taitotaso, sekä edellisten pelien murskavoitot.
Suomi-Kanada-pelissä taisteltiin alkusarjan voitosta ja helposta puolivälierävastustajasta, joten olisi voinut olettaa Kanadan haluavan saada vastaansa Tanskan ensimmäisessä pudotuspelissä. Siltä näyttikin ensimmäiset 10 minuuttia, kun Kanada myllytti Suomea suoranaiseen näytöstyyliin. Leijonat olivat hätää kärsimässä ja pelattiin käytännössä vain yhtä maalia. Suomen maalissa seisoi kuitenkin viimeisenä tulppana järkälemäinen Mikko Koskinen, jonka ansiosta Kanadan salama-alku ei tuottanut tulosta. Alun nöyryyttävän pyörityksen jälkeen Suomi alkoi saada otetta omaan peliinsä ja päästiin jopa hyökkäämään organisoidusti.
Toisessa erässä Leijonat heräsivät ja lisäsivät liikettä. Kanadan supertähdet olivat täysin neuvottomia Koskisen ja Suomen viisikkopuolustuksen edessä. Suomen hyökkäykset toimivat ja ajassa 26.10 Kanadan verkkoa heilutti puolustaja Tommi Kivistö. Suomi jatkoi omaa peliään ja joukkueen tehokas puolustus vei tilan Kanadan taitopelaajilta, liekeissä eilen olleen Koskisen hoitaessa loput. Verkot soivat Kanadan maalivahdin Cam Talbotin huonon illan johdosta tasaisesti vaahteralehtien päässä ja Suomi kuittasi pelin 0-4. Maalit: 0-1 Tommi Kivistö, 0-2 Leo Komarov, 0-3 Mika Pyörälä, 0-4 Jarno Koskiranta.

18-vuotiasta suomalaissensaatiota Patrik Lainetta telottiin tylysti kahteen otteeseen. Ensin Kanadan kapteeni, supertähti Corey Perry törmäsi ikävästi Laineen vasempaan jalkaan vaihtoon mennessään ja myöhemmin maalitykki Taylor Hall teloi Laineen oikeaa jalkaa. Molemmat törmäykset näyttivät tarkoituksellisilta, sillä ne olisivat olleet täysin vältettävissä kanadalaisten osalta. Jopa kanadalaiset kiekkoasiantuntijat tuomitsivat Perryn teon. Lainetta yritettiin kuumentaa koko pelin ajan puheilla ja rumilla otteilla, mutta nuorukainen kesti paineet. Ensimmäiset konkreettiset maistiaiset NHL-tulevaisuudesta on nyt Laineen osalta otettu ja kestetty.
Suomi voitti Kanadan ja koko alkusarjan, joten torstaina kohdataan Pietarin ”kotihallissa” A-ryhmässä neljänneksi sijoittunut Tanska. Tanska on pelannut vakuuttavasti alkusarjassa, voittaen mm. Tsekin 2-1. Venäjä kohtaa torstaina Saksan, Kanada Ruotsin ja Tsekki USA:n. Jos pelit etenevät ennalta arvioidusti, Suomi saa lauantain puolivälierässä vastaansa Venäjän ja Kanada Tsekin. Kuten kisat ovat tähän mennessä osoittaneet, yllätyksiä voi tapahtua, mutta toivomme tietysti että Suomi voittaa torstaina Tanskan ja lauantaina Venäjän tai Ruotsin. Kanada on ennenkin osoittanut nukahteluja alkusarjassa, joten joukkueen huikean taitotason voi odottaa vievän sen voittoihin Saksasta ja Tsekistä tai USA:sta.
Sunnuntain finaalista voi siis hyvinkin muodostua Suomen ja Kanadan välinen revanssi. Siinä tapauksessa Leijonat kohtaisivat aivan erilaisen Kanadan, mutta kuten supertähtien eilinen totaalinen nollaaminen osoitti, Suomen joukkuepeli on kehittynyt selkeästi ottelu ottelulta, ja saman linjan voi odottaa jatkuvan. Jos ja kun tie raivataan finaaliin, sinne mennään yhtenäisenä joukkueena, joka ei kumartele ketään, ei supertähtiä, tilastoja kuin historiaakaan.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.

Jä vastaus

Your email address will not be published.