https://youtu.be/RcoMXwRg7ro
Vihdoinkin se on totta, Tapani ”Tape” Valkonen on kehonrakennuksen maailmanmestari! Kuten yllä olevasta videosta ja Tapen voitonkyynelistä näkyy, eilen Italiassa voitettu mestaruus oli historiallinen tapahtuma ja erittäin tärkeä sekä Tapelle itselleen, että suomalaiselle kehonrakennukselle.
Tapen ”Bodybuilding Super Master +50” -sarjan mestaruus on kautta historian toinen suomalainen miesten kehonrakennuksen maailmanmestaruus WABBA (World Amateur Bodybuilding Association) -organisaation kilpailuissa. Ensimmäinen ja eiliseen asti ainoa oli Jorma Rädyn nimissä. Räty voitti kehonrakennuksen maailmanmestaruuden vuonna 1980.
Tapen vuosien määrätietoinen, sinnikäs ja tinkimätön treeni huippu-urheilijana kantoi nyt hedelmää parhaalla mahdollisella tavalla, kun hän palautti mestaruuden Suomeen.
Tape ei työskentele vain itselleen, vaan hän on toiminut ja toimii edelleen valmentajana monille suomalaisille huippu-urheilijoille. Tapen valmennettavista edellisen maailmanmestaruuden voitti Sofia Ruusila vuonna 2013, myös WABBA:n kilpailuissa.